Friday, May 20, 2011

Panggilan Pulau Perhentian

Post kali ni nk share my sweet moments mase g holiday kat pulau perhentian...oleh kerana dh berbulan pegi, tak ingat plak exact date yang kitorg pegi..tp yang sure tarikhnye semase waktu cuti skola bulan 3 aritu..(maklumlah kan cikgu, cuti skola jerla bole berjlan2)..

Destinasi cuti sekolah kali ini ialah Pulau Perhentian yang terletak di Negeri terengganu. Saya pergi sana seramai 14 orang (pegi ngan my-cinta-hati and his family).. 8 dewasa dan 6 kanak2..whoaaahhhhh ramainyaaaa... kami bertolak daripada JB around pukul 8.00 malam... my-cinta-hati said jalan malam ni xlah penat sgt dan tak banyak kereta..ok as a GOOD co-driver , i ikot ajela..bukan aku nak drive...wakakakkakah...

ok merepek lagi..ha3...moh cite pasal pulau perhentian ni...Kitorg pegi Pulau Perhentian Besar...(mase pegi tu baru tu tau ade kecil & besar) Bila kat sana tanya2 la ape beza kecil besar ni...orang sane kate pulau perhentian besar lagi best...ok pilihan yg tepat..hik3..bajet g sana adalah seperti berikut:

Kos 3 hari 2 malam : Rm410 per person (termasuk khidmat bot, snorkelling siap ade guider + tengok penyu )
kos minyak kereta dari JB ke Pulau Perhentian : +-RM 150 ( kete myvi auto ea..yg laen2 xsure)
kos tol : less than RM5 sbb ikot segamat pastu ikot jln gambang..xde tol...ngahahahha

SO, as for me, percutian ke sini adalah satu percutian yang sgt menyeronokkan ... naek bot mengharung arus yang sgt adventure..melambung2 kau...hik3...perjalanan naek bot dr jeti ambil masa lebih kurang setengah jam utk sampai ke pulau...opss lupe nk habaq..kos penginapan rm410 ni xtermasuk makanan ea..sbb kalo include makan, mahal lagi la..sbb 1 pinggan nasi goreng ayam die berharga rm25 and fruit juices rm15 segelas..harap maklum...so bwkla bekalan maggi byk2 ea..ha3..ataupon leh g pulau sebelah utk bekalan mknn di mana harganya jauh lebih murah...nasi paprik sepinggan rm6.50 je...tp nak naek bot, kene charge rm5 sehala bagi seorang..tp still murah k compared harge nasi goreng ayam tu..kui3.. ok nk share gmbo keindahan pulau ni ea...



my-cinta-hati wif his nephew...
sape2 nak diving pon ade kt sini...siap ade course blaja lg..

si montel posing kat tepi laut...look at the crystal clear blue water... really amazing beb..kalo duk kt ats bot atau jeti...nmpk semua ikan2 kt laut...subhanallah indahnya alam ciptaan Allah..

ni dia tempat penginapan kitorg...chalet die cantek n comel...kiut miut gtu...same goes to the model...ngahahahah

bercanda di pasiran pantai..hu3

atas bot mase nk g pulau...actually semua kecut perot tau,,,and lastly basah kuyup..hua3

so, saya amat2 suggest kan pada semua yang belum pergi Pulau Perhentian..sila lah pegi..mmg superb tau..coral nye cantik sgt...very colourful...walaupon nmpk cam costly tp sgt berbaloi..tp sy sarankan korg bawak underwater camera...sy xde camera tu so xdpt share keindahan coral..so simpan dlm ati jerla...simpan sorang2...ngahahahahha...thanx pd my-cinta-hati yg ajak pegi..pd mulanya xnak pegi sbb ade hal laen..but last minute hal lain tu cancel so tros ikot suggestion die utk g holiday...so hopefully pas ni ade lagi family holiday ea...hu3...adiosss

1 comment:

azman ashman said...

saper saya nak contact mcm package awak tuh??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany