Monday, February 22, 2010

MAHMUD juara


he3.. entry kali ni saje nk cerita dengan riaknye bhw rumah MAHMUD telah melakar sejarah sendiri apabila bergelar juara utk acara merentas desa...yeahaaaa...haaaaa..sape kate mahmud mangkat dijulang..tgk kan dh menang kitorg..hu3..keputusan penuh adalah spt berikut:


JUARA: MAHMUD

N.JUARA: ALAUDDIN

TMPT KE3: MANSUR & MUZAFAR


Jawatankuase teknikal..Isha& uzma

Sultan Rumah Mahmud, cekgu Faizal

Rumah Mahmud


Sunday, February 21, 2010

Homeroom E1B

Taraaaaaa...Entry kali ni sengaja dibuat utk menayangkan gamba ank homeroom ckgu yg baru..Semua org ternanti2kan entry kali ni kan..hu3...so i post for u olz..dpd 12org yg tersenarai..cume 8 org je yg mdftr..ni jerla yg ado..hu3



Thursday, February 18, 2010

Alert!!! Kecemasan2

Pg td mase asmah masuk opis die sbuk kecoh ade mak budak asek tepon die tanye psl anak die..aku pon tanye r dh ade org call ke..die kate dh ade..aku plak sengih smbil wat peace n bkate aku masih selamat sbb xde org call lg..hahhhh..pdn muke aku..riak beno..td aku dpt call dpd mak sorg budak ni..die kate anak die call kate nk balik..xnak skolah kt sini lg..pulakkk dahhhh..pg td ok je aku gk die gelak2..tup2 kate nk kuar plak..adehhhhh masalah2..what to do..what to do..mende yg ak risau dh dtg..aduiyaiiii...ermmm bole plak mak die tanye leh tuka mktb ke x?nk dpt mktb yg dkt ngn umh..adehhhh..mane bule..kalo nak tuka pon kene stay sini dl..next sem br leh tuka..adoiiii..poneng kpale den..canne aku nk wat ni..any suggestion???i need ur help..ermmmm

Homeroom oOo Homeroom

Smlm hari pdftrn pelajar2 baru bg tingkatan 1 dan 4..sepertimane mereka berdebar2 utk memulakan hari baru di MRSM terendak..aku pon same berkongsi perasaan yg same..mne x nye..aku akan jumpe my homeroom for the first time..he3..Homeroom aku tahun ni terdiri dpd 12 org pljr tingkatan 1..tp bile pejumpaan pertama dilakukan..cume ade 8org je yg dtg..hek3..means akan ade 2nd intake la pasni..adoiiii...aku mmg gelabah la sbb nye mak bpk semua ade utk serahkan anak2 diorg kt aku..tp akhirnye aku rs cool balik sbb tgk bdk2 ni ok..xde mslh..even hari kedua aku dh nmpk diorg cam leh adapt ngn environment baru..hik3..so xlah aku susah2 nk penin pale..sbb aku tgk ade je budak yg nanges2..tp alhamdulillah xde dlm homeroom aku..kih3..aku tgk budak2 ni pon ceria..so xde mslh..hopefully mereka dpt bertahan,,sbb mule2 ni mmg dugaan diorg besar la..maklumla baru 2hari kt terendak..tau2 jerla terendak ni canne..tp xpe..InsyaAllah semua akan berjln dgn lancar..Chaiyok2..

Wednesday, February 17, 2010

Gong Xi Fa cai

Gong Xi Fa Cai utk semua xkesah la melayu ke cina ke india ke..sbb kite kan org Malaysia.hu3..so cuti pjg ni ke mane korg???aku cam bese r bile cuti lebeyh senang bermalas malasan kt umah..barula nikmat..hu3..
Tahun Baru Cina tahun ni ialah tahun Harimau mengikut kalendar cina..Bg yg xtau family aku juga meraikn perayaan ni..ramai xtau sebenarnye mak aku mmg pure org cina..mak aku muallaf..She convert islam..so mmg kitorg meraikan perayaan ni..best x jd aku..raye puase pon raye, raye haji raye..raye cina pon raye..hu3..best tau..hik3..mmg xsangke kan..rupenye aku ni mix malay+cina..sbb xde rupe cine bile aku btudung..dl mase aku kt USM..kalo ade org cine ketuk pintu bilik aku..kalo aku yg bukak pintu mesti die speaking cine ngn aku..n aku dgn selambenyer kate sori sini xde org cine..ha3..bengang je org tu..kih3..mungkin 1 kerugian pd aku sbb aku xmenguasai bahase tu..sket2 bole la..tp kalo dh laju cam ferrari mmg aku xleh tangkapla..hu3
ok berbalik psl raye cine ni..tahun ni ktorg sambut laen sket..ktorg wat kenduri kesyukuran pade hari raye cina pertama..kenduri tu lepas asar..yg bestnyer kenduri kecil2an ni ktorg2 yg handle..xde mgunakan khidmat katering or whatever...gotong royong anak branak yg entah bape kerat ni..hu3..tau2 jela adik beradik aku kan 2 org je..mmg bersilat la ktorg..ha3..raye kedua lak ktorg g umah kwn bpk aku kt masjid tnh..biasela beziarah kan..kebetulan mase ktorg dtg tu br nk start tarian singa..mmg lgkah kanan btol..bg kakak ipar aku yg baru join family ktorg ni mmgler sgt excited..sbb xpenah tgk tarian ni dpd dekat..haaaaa best kan masuk family kitorg..dpt rase ape yg kitorg rase slame ni..tahun ni x balik umah adik bradik mak aku sbb rabu aku dh keje..bpk aku pon xcuti..so ktorg decide mama g KL ngn abang je..sbb abg coti smggu..so diorg la g beraye..hopefully pakcik makcik aku xlupekan ang pow aku ye..walaupon aku xdtg..ang pow musti mau bg tau..hu3..ni yg bestnyer raye cine ni..even ko dh tua bangke tp still blom kawen ko still akan dpt ang pow..best kan..abg aku pon excited sbb taun ni die still dpt ang pow sbb br tahun ptame kawen..taun dpn kirim salam la nk dpt lg..ha3..kene huluq lg ade..ha3..(yg lebeyh best red packets ni nilainyer mmg auuummmmmm..ha3..lumayan..kih3)..di saat ni mak aku xde kt umah..alahai sunyinye umah..dh la mama duk bkampung kt umah abg smpi ahad ni..lamenyerrrrrr...balik skolah je aku tgk umah kosong..mknn pon xde..besenye balik uma je tros bukak tdg saji..cari mknn..ha3..xpela, biarla mama beraye sakan..sbb Islam xpenah larang meraikan raye mcm ni..sbb ini adelah perayaan kaum bukan agama..lgpon kte taula batas2 nye kan..sbb care ktorg senang..g umah sedare bwk buah limau mandarin ( limau kaler oren melambangkan emas..kirenyer mcm kite bwk kekayaan utk umah yg kite kunjung..ONG ma..hu3)..pastu duk lepak2, borak2, minum2 (air kotak @ air tin yer..hu3)..mkn2 (alaaa dirog raye umah diorg sajikan kacang2, asam2..so xperlu risau..bole mkn nyer..hik3)..pastu balik dpt ang pow...hu3..best nyerrrrr...xpela rasenyer ade bhgian aku nnt..hik3..so mama rayela puas2 yer..nnt ahad nni adik g amik mama kt Klang yer..udah2la raye nnt ek..bwk2la balik umah..kesianla kami yg kene tinggal ni..hik3..
anyway..HAPPY CHINESE NEW YEAR TO ALL MY FAMILY MEMBERS AND RELATIVES

Thursday, February 4, 2010

Bz mode~

hmm...cam lame sgt aku xupdate blog ni kan..bz sgt2la skrg ni..aduhhh..pening2..keje byk..tp dlm bz2 ni pon aku sempatla meluangkan mase g jln2 ujung mggu aritu..aku g cameron highlands..he3..lame dh xpegi sane..rasenyer last taim pegi mase 2nd year kt usm..saje je g nk merilexkan diri slps stress yg melampau..menikmati keindahan alam ciptaan Allah dan menikmati udara nyaman dan sejuk..tp pegi sekejap je..just g stawberry farm n ladang teh je..n g pasar malam die..sebab mase xcukup..yerla kan btolak dpd KL dh kol 12..so smpi sane pon dh 3lebeyh..so rushing la kan..tp mase yg singkat tu sgt seronok..



ladang teh



strawberry kt EQ strawberry farm

tp kan penat giler tau spanjang journey..penat weyh..jauh giler..even bkn aku yg drive tp penat duk dlm kete..dpd kL around 3jam lebeyh la journey..dh la jln nk naek tu mcm ular kene palu..perghhhh mmg menguji kesabaran la..lagi2 bile driver mengantok die mule nk wat drift kt selekoh2..mmg kecut perut aku..hampess btol..anyway dh slmt pon pegi dan balik..hu3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany