Wednesday, December 30, 2009

jln2 cari pasal~

hehaheha..cuti sempena krismas jatuh pade ari jumaat..so cuti pjg la pade sape2 yg bekerja..3hari tu..so ikot perancangan nk berjalan2..25hb tu diorg smpi mlk from jaybee..g cari hotel sbb takot xde tmpt nk tdo mlm kang ..so no prob dpt hotel..so g mkn2 dl sbb diorg kebulo..hu3..disbbkan dh ptg kitorg just singgah melaka mall..jln2 cari psl pastu men game kt ats nun,,hu3..so 26hb tu pagi2 lg kitorg dh menjenguk zoo melaka..ha3..utk pengetahuan semua..zoo melaka ni beroperasi dpd kol 9.00 pg hingga 6.00ptg..n sempena cuti skola ni..night safari juga on..tp ade tarikh2 tertentu la..sbenarnye ptg 25hb tu dh g zoo tu..tp akibat lewat smpi n disebabkan mr.driver sebuk sgt nk cari mkn kt banda hilir..tp akhirnye xjumpe sbb kedai tu dh dirobohkan sbb nk bine pdg pahlawan mall..(aku dh cakap tp xnak caye..)zoo pon tutup..hak3..nk masuk mlm..nnt aku balik lewat la plak..xmo aku..so we decide g on the next day..so pagi2 after bekpes around 10 tu ktorg dh tcongok kt entrance zoo..ramai jgkla pagi2 ni..so tiket masuknye utk dewase rm7 while kanak2 rm4..murah kan..sbb sgt berbaloi masuk zoo ni..sbb besar sgt..2jam lebeyh la kitorg round2 dlm tu..hu3..smpi ade org lenguh2 kaki..hi3..


bergambar ngn banteng...spesies lembu..


si montel yg sgt excited nk tgk haiwan..hu3


br pas melalak sbb takut kan cipan tu..hu3


ok..itu cite psl zoo..penat seyh..punyela luas...itupon xround abes..byk short cut2..he3..next xtvt ialah pegi ke muar utk attend my long lost friend's wedding..si beba nk kawen..ilang dh sorg member bujang..aishhhh awat korg ni kawen awl2 ni..mude lg beb..kite enjoy dl..hu3..xpela..seru dh smpi..hik3..(tu sbb aku g zoo pakai baju kurung k..melepas nk naek gajah..xkan nk naek pakai bj krg kan..mau aku wat free show kt situ..ha3)..ade mslh sket nk cari umah beba ni..sbb aku dh lame xg umah die..5tahun tau xpegi..aku ni pulak bukan jenis org yg ingat jln..hu3..dhla spnjg jln byk tempuh umah kenduri kawen gk..aku ni plak cume ingat umah die btol2 tepi parit..penat mcari last2 jumpe masjid..so solat dl la kt masjid..akhirnyer jln yg diredah mbawa kami ke rumah mempelai slps mdapat petunjuk..hik3..syabas isha...hu3..sedikit info pasal beba..beba ni kawan aku mase skola menengah..mmg kwn baekla..so lepas je spm..masing2 bwk haluan sendiri..n then jumpe balik sbb facebook..thanx FB sbb mjadi medium jejak kasih kami..hik3...name btol beba ni zuraida..tp ktorg dpd dl mmg panggil beba..manje la kunun..hu3..kawen dh kwn aku ni...smg berbahagia ye..



Congratulations beba n psgnnye edy..smg berkekalan ke akhir hayat..



aishhhh piqa, beba dh lepas...kite ni ble lagi..ahaks...



ok..pas kenduri beba..tibe2 je mr.driver kate awl lg ni..br kol 3lebeyh sempat kalo g A'famosa water world..alamak...mmgla sempat..tp mslhnye xcakap awl2..aku xbwk baju..xkan nk pakai bj krg g sane..aiyakkk..xkesahla...lenjan jerla..bukan aku nk mandi pon kt situ..hu3..so ktorg tros masuk hiway tgkak n exit kt simpang ampat...seriusly aku mmg xpenah pegi sini..ni first taim..naseb baek bwk si kecik jln2..so dptla g tmpt2 mcm ni..hu3..ok bg sape2 yg xpenah pegi ,kalo drpd tol simpang ampat tu amik kiri n then ikot je signboard afamosa..musti jumpenyer..kt dlm tu ade mcm2 tmpt menarik..ade safari..ade cowboy town..sape suke men paintball pn ade kt sini..tp disbbkan waktu yg xmengijinkan ..ktorg tros je menuju ke water world...sbb dh ptg..kang smpi umh lewat mlm plak..(mau bising org tua aku nnt..hu3)..ok entrance fee utk water world ni adults rm3o children rm25..okla standardla tu..so aku masuk je cuci2 mate..sbb xbwk baju n xnk mandi..(kalo sape2 yg tbe2 pgi tp xbwk baju tu kt dlm ni byk jual baju..so xperlu risau..tp mmg mahal sket la..he3)..so aku duk perhati org jerla..kt sini aku tgk xstrict sgt..sbb kalo xsilap aku kt tmpt laen sape2 nk mandi mesti pakai swimming suit..kt sini ramai je pompuan2 pakai tshirt n suar je mandi..so xde mslhla kan..tp mase diorg duk syok mandi mande..ade announcement kate bg laki2 xleh pakai baju or singlet dlm kolam..so kene bukak baju..hu3..(ade org tu tros kuar dpd kolam bile tgk semua lelaki bukak baju n die xnk bukak baju..malu katenyer..hu3)



korg akn di tagging mcm ni sblum masuk..


si comel yg sgt happy berendam dlm air..hu3


tmpt ni bole thn la..sgt seswai utk bwk kanak2..


tmpt ni mmg seswai utk seisi keluarga..cume nasehat aku bwk duit lebeyh sket bile nk ke sini..hu3..sbb air tin die pon rm3 satu..tp skali skale ape salahye kan..bukan selalu pon..mase diorg sebuk berendam..aku ni sempat tgk2 kwsn sekitar..sempat beli 1 tshirt utk adik (si kecil yg paling happy hari itu) utk kenang2an..harge???mmg mahal..kalo tgk tshirt tu bese je..kalo kt luor mungkin rm20 leh dpt kot..hak3..tp kt dlm ni bergande2 hargenyer..



after that, ktorg pon menuju ke mlk sentral smula..it's taim for them to balik jaybee..mase smpi mlk sentral kitorg agk cuak takot xde tiket..sbb tgk masing2 mengeluh kehabisan tiket utk ke kL..but luckily dpt tiket yg dicari..mlk-jb kol 9mlm..ermm sempat g mkn2 ni..hu3..so we had our dinner there..mkn bakso..sdp plak bakso kt mlk sentral ni..murah je rm3 per bowl..hu3



Akhirnye, mase utk mrk pulang pon tbe...alahai rase cam sekejap je 2hari ni.. to adik, i will miss u..hope to see u soon...next vac nk ke mane plak yer???hu3



Si cilik yg montel...i'll miss our moment together..
mr.driver..plan our next holiday yer..hu3


potpetpotpet~

Sudah agk lame aku xmenaip..hu3..ntahla..xde mood la plak..kih3..xsangke pejam celik pejam celik dah ujung taun pon...lg 2hari dh nk masuk tahun 2010...cptnyerrr mase berlalu..aku pon rase makin tua..dh nk 24thun dh..hu3..ini bermakne dh hampir setahun aku bergelar guru..hik3...dlm meniti tahun 2009 ni..byk suke duke yg berlaku..rase2nye aku nk share la tarikh2 penting dlm idup aku spnjg tahun 2009 ni..
  • 19/1/09 - Mule berkhidmat dgn MARA..orientasi kt PD
  • 28/1/09 - posting ke MRSM Terendak, Melaka
  • 1/3/09 - Besday papa 49
  • 2/3/09 - Parents anniversary
  • 17/3/09 - I got my new myvi SE oyen..
  • 20/3/09 - Besday abg 25
  • 30/5/09 - wedding abg
  • 11/7/09 - my birthday 23
  • 17/10/09 - my sis-in-law besday 24
  • 21/11/09 - ermmmmm...ade ape ek??hu3
  • 18/12/09 - some1's bsday
  • 20/12/09 - mama besday 48

ermmmm...rasenyer ini jerla kot yg penting..mungkin ade lg yg tertinggal..sbb aku perasan bile dh makin tua ni..memory kurengggg sket...hu3..ini bermaksud bukannye xpenting mungkin aku yg terlupe..bile tibe tahun baru ni semua org sebuk psl azam..ape azam aku yer??nk tau ..tunggguuuuuuu next entry...kih3..

Friday, December 18, 2009

Caterpillar Watch

he3..ingat lg x last entry aku pening psl hadiah...mmg aku dh terpikir nk beli jam..tp mase g survey2 tu aku pening nk beli brand ape? sbb aku bukan reti nk beli mende2 camni..dhla bukan utk aku..so lg la besar mslhnyer...so aku biorkan je dl..tp xsangke la org tu pon mengidam jam tgn..and luckily brand ni mmg idaman die..so aku pon mulekan penyiasatan ke ats brand ni..mmg brand ni fofular kt luar negara tp kt sini susah nk cari...puasla aku merayau nk mcari..last2 jumpe kt 1kedai kt pdg pahlawan mall..ni la die Caterpillar Watch (CAT)yg susah benor nk cari ni(kt mlk la..kt KL byk)..dlm byk2 design aku suke yg ni..tp xtaula org tu suke ke x...harge??jgn tnye..hu3..tp bole thnla after 20% discount sempena christmas ni(bole demam 7hari 7mlm kalo xde diskaun..hu3)..tp bukan harge menjadi ukuran..hua3..cakap byk pon xgune..meh hv a look before tuan die amik nnt..

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ni la die yg dicari2..kt mlk susah sgt nk jumpe..kalo kt KL tu melambakla..hu3


Ok..close-up...cool huh..

Hopefully, sukela..sbb i hv no idea canne nk pilih jam yg cantik..yg nih nmpk smart..so men taram jerla..janji ROCK!!!!!!ha3..

psssttttt...gambar adalah ihsan dpd my newly bought sony cyber-shot dgcam...hu3..beli kt pcfair aritu..kui3...

Monday, December 14, 2009

Hadiah oo Hadiah

Ape nk dibeli sempena besday seseorg ek..musykil btol la..any idea?? 18hb is just around the corner..ang ang ang..

Saturday, December 12, 2009

Emosi Yang Kurang Stabil~

Pelik btol name entry kali ni kan..ha3..aku pon xtau nape..mungkin sebab aku dh terlalu busan kot..ditambah dgn cuti yg lame2 nih wat kepale aku bengong2 sket..bukan ape aku rase cam kurang kasih syg plak..hak3..ayat xtahan kan..bukan dpd family ni..tp org sekeliling..kwn2 dan sebagainya..mungkin ade yg rase cam annoying je kan..tp serius mmg ini yg aku rase skrg..aku ni mungkin nmpk cam happy je..yes i am..but aku slalu berpikir..kalo la aku bole putar balik mase..aku nk balik semula ke zaman aku kt USM dl..sbb aku enjoy dgn kwn2 yg sekepala ngn aku..bole kate skrg aku duk merindu zmn2 remaje aku..hu3..dl aku ade nik, izza, aryn ,nani n ramai lg kwn2 yg selalu wat aku happy..tp skrg masing2 dh ade life tersendiri..yerla ade yg dh keje, ade yg smbung blaja..ade yg masih xkeje..aku xtau nape skang aku jd sensitif..rase sunyi jek..yerla kan aku dk cuti skola lame ni..org laen sebuk keje..xkan aku nk kaco org ngah keje plak kan..aishhhhh cptla abes cuti skola nih..sbb bile aku sibuk xdela aku nk pk mende yg bukan2 camnih..aishhhhhhhhhhhh
p/s: sorila aku duk merepek..tp semua ni cume luahan hati je..ape yg aku rase skrg..mcm dh kritikal sgt dah..hu3..

Friday, December 11, 2009

Iljimae Fever

hu3...cuti2 yg ku lalui dgn penuh keboringan,,hu3..bukan ape aku xde ape nk wat bile cuti lame2 camni...nk g shopping, aku duk nunggu gaji bulan dpn dah ni..ha3...dh kering asek g shopping je..so ape lg aku duk lyn cite korea..hu3..baru abes tgk You're Beautiful yg semmgnyer sgt2 best...sgt2 fall in love ngn hyung-nim smpi berebut2 ngn nik..ha3..skrg ni aku duk lyn cite ILJIMAE plak..hero die mmg aku suke..lee jun ki..second hero bg cite My Girl dl bg sape2 yg tgk cite tu tau la kan..cite nih cam cite epik sket...ber background kan zmn2 dynasti dulu2..aku nk cite lebeyh2 pon aku xabes tgk lg..tp cite die psl seorg pencuri profesional yg mencuri harta bende n wang dpd pegawai2 yg korup utk sedekah kan kt org miskin yg teraniaya..aku baru tgk smpi episod 6 dpd 20 episod..so cite dpn2 nih kelako sbb die masih bodo2 n bngang2 lg..hu3..cite nih jugak menunjukkan camne si iljimae ni nk menuntut bela ats naseb yg menimpa keluarga die mase die kecik2 dl..bpk die kene bunuh kerana dituduh mengkhianat, kemudian mak die dijadika pelacur n kakak die dijadikan hamba..(iljimae ni sebenarnye berketurunan bangsawan tp disebbkan org dengki ngn bpk die, so die end up jadi rakyat bese n selalu mjadi buruan kerajaan)...actually dh lame aku donlot cite ni tp disbbkan sebuk ngn urusan skola so aku xsempat tgk..pastu tibe2 lyn cite hyung nim plak..hua3...kesian2..xpe cite ni pon aku suke gk..hero die besttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt...hu3


nila hero cite ni..he3..



ni poster cite ni..cite ni bukan shj ade aksi tp juge percintaan empat segi antara mereka2 ini..apekah kesudahannye???aku pon xtau..lom abes donlot..hu3...tungguuuuuu

Tuesday, December 8, 2009

pelupe~

arini aku g sauna n facial kt kedai kak izan..nak jadi cerite mase nk bayo..aku tgk purse aku xde...sudah..rupe2nye aku xbw purse..penat aku gagau dlm handbag..mmg xde..perghhhhh malu siot..hu3..tp naseb baek r kak izan tu mmg aku dh bese..terpakse la berutang..hak3..gilo tol..lg 1 yg wat aku cuak..aku drive dgn xberlesen la td..ayoyoyo...ni nak balik canne..mau nyer ade road block nnt..alahai..tp xpe nk wat canne kan..aku harung jerla..ha3..pengalaman yg sgt memalukan aku dpt arini..so moral of the story..make sure purse anda berada dlm handbag before bergerak keluar ke mane2 ye..ini naseb baek kak izan..mau nye duk sedap mkn kt secret recipe ke? mau mati...cuci pinggan la jwbnye..ha3...isha2..

Monday, December 7, 2009

kursus 30/11-3/12

allooooooo..hu3..dh agak berzmn aku xupdate blog aku nih kan..bukannye ape aku actually baru je balik dpd berkursus..so perasaan malas tu mmg melande gile2 la..hu3..ok cerite psl kursus..last week aku g kursus pemantapan guru sains PMR MRSM Se-malaysia..kt MITC Ancasa Hotel anjuran BPL(M)..4hari 3mlm berkampung kt situ..dptla kenal2 cekgu2 mrsm laen..ape yg aku wat kt situ lame2??ok first day smpi situ ade takliimat...mlm tu jgk kitorg dpt homework kertas soalan sains PMR 2009..fasilitator tu soh ktorg buat n last day nnt kite bincang..skali lalu tgk aku kate senang je soklan ni ..kacang je..hu3..so wat2 xtau..tp bile taim nk wat..barula aku rs susah gk nk wat ni..eh ape jwpn nk tulis ni???so mane2 yg aku xtau..aku tinggal je..mls lyn..hu3...1st , ceramah psl penandaan PEKA..perghhhh giler mengantok seyh...yerla korg bygkan cerite psl dasar..sungguh menguji mate la..hu3..2nd citer psl pembinaan item a.k.a soalan..perghhhh parah juge nk wat soklan ek..baru aku tau..sblum ni ak cedok dpd buku jek..tp dpt la ilmu canne nk wat kan..pastu citer psl PESADA,MIGTY, SCIENCE FAIR n laen2..last day..smpila mase utk bincang soalan PMR..perghhhh rase tercabar plak..sbbnyer mmg rase xreti jek..hu3..fasi tu ckp kite kene rendahkan level kite utk jwb soklan tu..br leh jwb.,.sbb kalo kite ikot level kite..kite akan argue byk mende sbb soklan xjelas...btol jgk..kite kene pk canne student pk..br dpt idea nk jwb.,serious cakap..sgt surface..alahai..itupon aku xreti jwb..ha3..anyway, ALHAMDULILLAH..byk ilmu yg aku dpt kt sini..tp kan aku tgh fenin ape aku nk cakap bile aku naek skola nnt..sbb kitorg kene present ape yg ktorg dpt kt sane..alahai..aku ni kalo bab public speaking mmg ketaq abes..wakakakakkah...canne jd cekgu ni??hu3...xpela..akn ku cube yg terbaik..yeahaaaaaaaaaaaaaaaa...
cerite psl tmpt aku tinggal taim kursus nih..MITC Ancasa Hotel..bolela..aku bg 3bintang la..bilik nye ok je..xlah wow.hu3..bab mkn aku bg 3stgh bintang...he3..mkn bole thn,..xlah sedap sgt..tp okla..better dpd hotel seri msia yg aku duk mase kt peneng or hotel seri costa ms kursus sains tauhidik dl..hu3..bab mkn mmg mewah..lauk pelbagai..mmg aku suke...tp dessert die kureng sket...asek2 puding mcm2 kaler tu..xde mende laen ke??hak3...

he3..saje tyg fail aku

nila keje aku di saat kebuhsanan melampau..wakakakkah


sempat pose dlm toilet kt coffee house hotel..ha3..

Monday, November 30, 2009

SPM BIO PAPER TODAY!!!

hari ni 30hb Nov 2009 scr rasminya paper bio direleasekan..ehehee..dpd smlm lg aku bertungkus lumus berada di sekolah hingga jam 11 mlm utk menemani students2 ku..hari ni pagi2 lg aku dh ade kt skola utk memberi smgt kpd diorg..mmg muke diorg nmpk cuak abes..sbb bio kan one of the killer paper kan..tp aku still tersenyum kt diorg smpi kan TPHEA kate miss isha senyum je arini tp hati die lg ketaq dpd bdk2..ha3..seriusly mmg ketaq abes..sbb walaopun aku xmengajar bio form 5 taUn ni tp aku slalu wat slot ngn diorg so kire aku responsible jgkla ats ape2 jua yg terjadi kan..he3..p xpela kite dh usaha spjg taun ni..so redha jerla yer skurang2nye kite dh usaha yg terbaik...GANBATTE...

Sunday, November 29, 2009

the baby is gone..

entry kali ni agak menyedihkan la bg family aku.. my sis-in-law keguguran..actually not keguguran la..tp digugurkan..ini disebabkan the baby is not "there" anymore..mengikut gambar scanner tu..janin tu hanye tinggal sarung shj...may be the embryo xberkembang so pecah mcm tu aje..so kenela wat abortion kan..kalo x nnt boleh membahayakan ibu plak..semua org sedeyh sbb the baby is going to be the first grandchild in my family but may be belum ade rezeki lagi.. my sis of course la sedeyh kan tp bile dpn kami die xmenangis pon malah tersenyum sbb die xnak kitorg bersedih..tp bile die call mak die, aku nmpk die menangis tp ape nk wat kan..same goes to my brother..kalo tgk sepanjang hari smlm..die senyum je n siap wat jokes lg.."pasnih leh la kite g disneyland kt hong kong kan syg"..but , i know my bro well..cume aku yg nmpk kesedihan die yg sbnr..sbb die xkan tunjuk kt org laen kecuali aku..sbb ape2 mslh mmg die akan cari aku,,,mase otw g hospital hantar bju bini die smlm.aku teman die..br nmpk raut kesedihan die yg spnjng hari tu die xtunjuk kt org laen..die kate mmg bukan rezeki die nk jadi bapak kali ni..tp die kate naseb baek la sbb bukan keguguran tp mmg baby tu xmenjadi..so watpe la nk simpan..di situ aku nmpk abg aku dh semakin matang..die xtunjuk ksedihan die dpn bini die n mama..sbb die tau kalo semua sedeyh sape nk ceria n happy kan org laen..congrats bro sbb keep make ur wife smile till the end..ape2 hal pon i wish u all the best la ye..mungkin kali ni the baby is not yours but there will be lots more chances for both of u..InsyaALLAH..he3..

Thursday, November 26, 2009

MJ's medley..

Mase duk layan website gosip terjumpe something yg menarik..Sorg mamat ni (muke yg comey) name Sam Tsui nyanyikan lagu MJ secara medley yang aku rasekan sgt menarik n sedap..sebabnyer die nyanyikan secara harmoni yg sepatutnye 6org tetapi die sorg je nyanyi..superb kan..meh dgr die nyanyi..best beb..


video

Wednesday, November 25, 2009

yuhuuuuuu...i'm freeeeeeeeeeeeeeeeeeee

arini last day aku keje utk tahun 2009...yehaaaa...selamat tinggal tahun 2009 dan selamat dtg tahun 2010.. semoga tahun yg akan datang nih akan menjadi lebeyh baek dari segi kerjaya dan juga kehidupan..Azam aku tahun dpn agar aku dpt belajar lebeyh byk ilmu drpd akak2 senior supaya aku jadi lebeyh berkaliber dan berwibawa lg..he3..n xlupe jugak jutaan terima kasih utk semua warga jbtn Sains yg byk beri tunjuk ajar dan teguran membina utk menjadikan aku lebeyh baek dpd sebelumnya...Terima kasih byk2..



warga jabatan Sains

(I'm gonna miss u all my dear friends)

Sunday, November 22, 2009

Currently watching "You're beautiful"

Hu3...weekend aku this week aku abeskan dgn tgk drama korea..dh lame sbenonyer xlyn cite korea disbbkan oleh kesibukan keje n smpi xupdate cite ape yg best..so baru2 ni arynn(my roomate mase kt usm dl bg info kt aku yg cite ni best..) so aku ape lg pulun download kt d-addicts gune limewire ...mmg thumbs up la cite ni..hero die ensem n heroin die cumel..sgt best..skrg ni aku baru je tgk smpi episod 6..ho3..sgt cepatkan..aku mmg camtu kalo dh suke cite tu snggup xtdo mlm utk habeskan tgk..xsabar rasenyer nk tgk episode last cite ni...wahai encik limewire tlg la donlot cpt sket yer...xsabo dh ni..hu3..pd kwn2 yg lom tgk lg.ni aku bagi korg tgk sket sedutan dpd cite tu..lagu ni paling best dlm cite ni..layanzzzz


video



Saturday, November 21, 2009

Shopping??? I like....

hu3...i feel so refreshing..knape???arini aku g shopping..hu3..dari dl lg aku dh nmpk yg aku ni mmg kaki shopping..tp sejak aku keje ni gejale ni smakin berleluase..ape yg aku nk n berkenan mesti aku beli..yerla dl kalo nk something kene mintak parents beli..so slalu pk mende tu mahal ke x untuk dimintak..he3..tp skang kalo mahal pon aku xkire dah...gasak je..kumpul duit utk beli...tp alhamdulillah sejak aku keje ni aku beli semua mende pakai duit sendiri..owh berbalik pada cite td...aku g jusco ngn mama pagi td after membayar ansuran kete kt ambank..saje menuju ke jusco sbb last week dpt msg dr jusco sbb ade sale utk Jcard member...hu3..walaupon cume 15% diskaun tp still rase berbaloi-baloi..aku beli 2helai baju n sepasang heels..baju utk mama n xlupe suar pegnen utk my sis-in-law since die merungut perot die sakit pakai suar yg ade butang so td aku nmpk suar yg ikat pkai tali..so senang cerut je..hopefully xsakitla nnt..oleh sbb papa xikot so xde ape beli utk papa..bukan xnak beli..my pa nni cerewet sket..ade je yg xkena nnt..sempitla..besar sgtla..so tunggu die ade nnt br beli..n sorry my bro , i've bought nothing for u..sbb abg pon cerewet(same je ngn papa)..hu3..sgt best shopping td sbb aku baru je gaji...n funniest thing pagi td papa cakap aku tipu die..sbb mase die g beli bekpes die g tgk duit die kt atm..tp gaji xmasuk lg..ha3..aku cakap serius gaji aku dh masuk 19hb..siap tunjuk slip gaji lg..ha3..sorry papa..maybe gov lmbt sket kali ni,.majikan kite xsame..i keje ngn mara...hu3..anyway..sape2 yg xjenguk Jusco lg tu...pegila..sbb esok (22hb nov) last day Jcard privilege..nnt rugi woooooo..hu3..(ni jusco kene bg aku komisyen sbb promote sale die..he3)

seluruh store ade diskaun...leh gile aku kalo mcm ni slalu...hu3

Friday, November 20, 2009

Cuti skola bermula~

Hari ni last day skolah bagi semua students..seronoknye mereka..mereka yer..aku belom bebas lg..ha3...next week kene keje lagi semggu utk settle kan semua keje...supaya dpt cuti dgn tenang..hik3..bagus jugak sistem mcm ni kan..sbb bile cuti nnt xyah pk lgsg psl keje skola..semua laporan aku dh siapkan mggu ni..so next week aku nk siapkan tande PEKA form 2 n form 4 yg langsung aku xsentuh langsung,,hu3...



lebeyh kurg mcm ni la meje aku kt opis..ha3...smpi xnmpk org dah..hik3

Thursday, November 19, 2009

Form 5 Farewell Dinner


Hari Jumaat lepas (13 Nov 2009), MRSM Terendak mengadakan Farewell dinner utk budak2 form 5..yela kan pas SPM entah bile lagi dapat jumpe diorg lagi kan..manela tau ade di antara mereka yg akan fly ke mane2 nnt..oleh sbb aku nih form 5 homeroom advisor..so aku dijemput same meraikan mereka2 ni...so aku just nk share pengalaman dinner aku mlm tu..as usual dh name pon dinner, student2 akan melaram la..hebat2 outfit diorg mlm tu..oleh sbb aku n Asmah xnak kalah ngn student, kitorg decide melaram abes mlm tu..ha3..kitorg siap g make-up kt kedai tau..even cekgu2 laen bese2 je..mungkin sbb diorg dh bese ngn majlis2 mcm ni..yg aku n asmah ni baru first time menghadiri dinner dgn title "cikgu" sgtla excited so biarla org nk kate ape..ade aku kesah????wakakakaka..so sini ade sket gambo nk share ngn korg..hu3

Ingin aku clarify kat sini..ini adalah gambo taim aku g dinner k..bukan majlis pertunangan or kawen ke hape ke..(korg saje je kan nk jatuhkan saham aku..aku masih single n available tau..wakakakakkah)

nyum3..

Lastly, thanx to kak izan n kak loli yg touch up kan muke isha..mmg berbaloi-baloi la..credit to both of u la..hu3..(thanx sgt2 kt kak izan yg sanggup bg pinjam accessories kt kami..hu3..really appreciate it..lenkali bg pinjam lg ye..hu3)

Wednesday, November 18, 2009

Happy Birthday kak wanie...

Entry kali ni ditujukan khas buat kak wanie..
Tanggal 17 Nov 2009, genapla ** tahun umo kak wanie..(umo dirahsiakan atas sbb2 keselamatan..sbelum aku disiku oleh kak wanie..hu3)

Happy birthday kak wanie..
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..

semoge sentiase berbahagie di samping hubby n baby rizq..(n also next next next next next next baby...hu3)


fuiyooooo...besar giler lilin tu..hu3

tiup2..(mase ni kak wanie xlarat nk pdmkan lilin tu..api besar sgt..ha3)



walaupon pd mulenyer entry ni tribute to kak wanie..tp xkan meriah kalo aku xenterprem..wakakakakah.. scientists wearing bj keparat..eh silap bj korporat..hu3

The battle begins~

ohooooo...Today is 18th November 2009...tarikh keramat bagi semua pelajar Tingkatan 5 seluruh negara kerana menduduki peperiksaan SPM yg bakal menentukan hala tuju hidup mereka..As for my homeroom E5B..Gudlucksssss...Xlupe juge pd semua students form 5 MRSM Terendak...Semoga berjaya..Jawabla dgn tenang yer...Miss doakan kamu semua berjaya...Amin..

My beloved Homeroom E5B

Monday, November 16, 2009

testing2 123

ha3..i'm start blogging...saje utk mengisi mase lapang..tp masih terlalu baru n baru nak belajar...pada sape2 yg hebat...bgla tunjuk ajar kt saye ni...hu3..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany