Friday, May 20, 2011

Nur Kasih The Movie (NKTM)

waawawawa...sgt hepi sbb dlm 1 hari leh wat 2-3 post...(bole la bangga sbb mggu exam, lom dpt paper utk tande..so free2, mkn gaji bute je..ngahahahhaa)..

Baru je balik dpd GSC Dataran Pahlawan utk menonton NKTM...da booking tiket dpd hari khamis lagi..punyela takot tiket sold-out...ngeh3...tp ari kedua tayangan ni bole kata ramai gk la yg dtg tgk..tp xlah sampai sesak mungkin sebab weekdays, kalo weekend mesti penuh kan...kali ni den angkut papa ngn mama tgk skali sbb kalo nk g tgk sorang or ngn kawan rase cam xbest lak sbb my parents layan cite ni kt tv...so angkut diorg pegi skali..my mom sgt excited sbb dh lame xpegi tgk wyg...ngeh3...


Drama bersiri popular Nur Kasih pada tahun lalu disajikan penuh dengan cerita cinta antara Adam lakonan Remy Ishak dan Nur Amina (Tiz Zaqyah) serta pengorbanan Aidil (Fizz Fairuz) kepada adiknya, Adam.(sapela yang xtau cite ni kan..pemes btol drama ni kt tv dl)

Jika dalam drama bersiri, Aidil terpaksa mengorbankan cintanya kepada Nur Amina demi Adam tetapi pengorbanan Aidil tidak terhenti dalam drama yang disiarkan sebanyak 26 episod itu.

Ini kerana dia masih lagi menerima pelbagai dugaan dan ranjau dalam menempuhi kehidupan menerusi sekuel terbaru Nur Kasih yang disambungkan dalam bentuk filem.

Untuk filem berjudul Nur Kasih The Movie itu, Aidil menjalani kehidupannya sebagai seorang bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu Ilyas, 7, dan Maryam, 5, setelah isterinya, Alia (Ayu Raudhah) yang meninggal dunia.

ok..in my opinion, cite kali ni mmg baik la dari segi penceritaan and FYI, die nyer scenery kat dlm filem ni mmg mabeles...i loikeeee... cite yg sarat dgn hbgn kekeluargaan, percintaan dan pengorbanan...tapi yg xsyoknya filem ni xdpt mengalirkan air mata ku ini...mungkin sbb director nk kejar plot cerita smpi pengjiwaan watak tu kurang menyerlah..by the way, bole dipuji la...cerita bagus cume xleh lawan drama die kt tv la..tp kan yg menarik psl filem ni sbb kehadiran budak comel si mia ni...alaaaa yg jadi amani dlm drama adamaya tu...so kiut tau...lawak tau die...bestttttt....cite ni mmg bagus dpd cara die wat kejutan...xsangka2 tau...so kalo nk tau lebih, g r tgk sendiri...bwk family skali..musti lg syokk...hubungan ngn family pon btambah akrab nnt..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany