Friday, March 9, 2012

Ho chi minh City

Assalamualaikum..

Hai smua..lame xjumpe kat laman sesawang ni kan..sebuk sgt la lately..biase la kan keje sbg guru ni 24/7.. ade je keje nk kene setel..ok mengarut..

sbenarnye nk share experience mase i pegi ho chi minh last month.. Ho chi minh @ saigon ni terletak di Vietnam.. ok sbenarnye idea nk g vietnam ni idea my brother..wife die keje accountant MAS so tiket free..untuk die n family die je r...kitorg ni kene la beli tiket sendiri la..so nk jimat beli tiket air asia..ngeh3..oh lupe i naek airasia ngn my mother..ni boarding pass i..cam hodoh je kan sbb i check in without luggage..smua luggage mase pegi ni abg i angkut naek flight MAS..jimat!!



sbenarnye my mom & i 1st time naek flight so mmg xreti la..tp my bro bgtau la ape nk wat n bla bla bla..bile dah boarding tu , i tgk tiket and feel relieve sbb xsmpi 1 jam pjlnn...excited gile naek flight..ha3..jakon!tp dah sejam lebey nape xsmpi2 lg ni..nmpk laut je..pastu segalanya tjwb bile pilot wat announcement "kite akan tibe di ho chi minh city jam 3.45 ptg WAKTU VIETNAM".. baru la aku tau yg waktu vietnam ni lewat sejam berbanding Malaysia ea..ha3...so pjlnn nye hampir 2 jam..

sampai je kat sane we ols check in hotel..and LAPAR..nasib baik kt area hotel kitorg duk tu ade restoran halal.. namenye VN Halal Restaurant..kitorg mkn Nasi goreng kampung 2(mcm nasi goreng kicap je rupenye)..Nasi paprik 1 , nasi putih n tomyam ayam 1..teh o ais limau 2 n ais suam 2...total kami bayar untuk mknn kami adelah RM120.00..ha3..mahal x??? kalo kat msia leh mkn 10 org..hik3..lupe nk cakap kat vietnam ni diorg terima US Dollar, Malaysia Ringgit dan Vietnam Dong. So 3hari kat sane , kitorg mkn sehari skali je mkn nasi..meal laen kitorg mkn megi n roti je..so yg nk pegi sane kene bwk stock megi n roti byk2...kalo xnk bajet shopping korg lari..ngahahahha..

3hari 2 mlm kat sini hanya diisi dgn aktiviti shopping kat bent than market dan juga night market je..niat nk pegi tmpt laen tu tbantut sbb pjlnn yg jauh..so xnk bazir mase so shopping ajelah..mmg gile2 punye shopping smpi xingat dunia..ngahahhaha..tp harge kat sane xdela murah sgt tp dah alang2 pegi abeskan jerla duit yg ade..hu3..


Ahli rombongan( dari kiri : my sis-in-law, my mother n her cucu-amani, & my bro, me-xde dlm gmbo)
my sis-in-law ni pregnant 5 months tau tp die yg paling kuat bjln..shopping dr pagi smpi mlm xbalik2..ngahahahah


buah2an kt sini sgt fresh n besar2...i dpt info bhw tnh kt vietnam ni sgt subur dan aktivit pertanian sgt maju..buah anggur pon boleh sebesar bola pingpong..ini btol2 bkn cobaan


ni budak nakal men lari2 kt airport..ngahahahahaaa

Boarding pass nk balik..he3..

posing dl kat airport vietnam ..hu3

terkidnapped budak vietnam plk bwk balik..hua3

Cuaca kat vietnam ni same je kt msia..may be suhu tinggi sikit je..ape yg menarik phatian kt sini ialah lalulintas die...jlanraya kt sane dipenuhi dengan motosikal shaja..kete sikit sgt..byk teksi je...yg laen2 smua moto..hua3...cam konvoi je skali tgk..ha3

next destination nk g singapore & beijing plak..jumpe lg nnt.. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany