Tuesday, January 19, 2010

It's hiking time..


Hye dear..entry kali ni aku nk cerita psl aku g hiking weekend aritu..ari ahad tu aku, eddy, firdause and ustaz azari sepakat utk g hiking kt Gunung Datuk, Rembau, Negeri Sembilan..So kitorg bertolak lebeh kurg kol 8lebeyh la..beriyer aku kuar umah kol 7 tp last2 lmbt gk pegi..hu3..so perjalanan ke sane tu dpd MRSM Terendak xjaoh pon..estimated time around half an hour la..Ok sikit info psl Gunung Datuk ni..ketinggian gunung ni 2900m..ade kwsn air terjun utk mandi manda..mmg mencabar giler la nk daki gunung ni..smpi aku muntah2 la disebabkan oleh perubahan altitud..erkkkk..ermmmm malas nk cite byk ..meh tgk gmbo.he3..


kat sini ade air terjun tau


tayang beg..

haaa...sje je la kan nk sabotaj aku..



ni before bertolak

so kalo sape2 yg berminat nk daki gunung datuk ni..pegila try..mmg adventurous giler..so kene ade stamina yg tinggi..tp jgn lupe register dl tau..manela tau kalo2 ape2 jadi kt ats nun leh la org detect kan..so kene bayar rm3 je utk register..sgt murah kan..berbaloi2..so jgn lupe mencuba k..

Wednesday, January 13, 2010

Get to know yourself better~

Pernah wat kuiz mcm ni x??soalan mcm ni dipanggil solan personality..besenyer kalo kite jumpe kaunselor, soalan mcm ni adelah biase..dan bole dianggap tepat sbb ia bergantung pd sifat kite..so this is my result..

Your view on yourself:
You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.
-aah yerla tu..lurus bendul la kan senang cite..chiessss

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.
-ya btolllllll....pandainyerrrrr

Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.
- yeahhhhhh

The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?
-erkkkk...player la ni..hua3..idokler...tipu2

Your views on education
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.
-iyapppp...nk smbung blajo lg..

The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.
-mestila..love money money money...hu3

How do you view success:
You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.
-btol3..

What are you most afraid of:
You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.
-mmmm...true3..

Who is your true self:
You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.
-ermmmm...btol kot..org sng tau mood aku bdsrkan riak wajah aku..so xdpt nk menipu org..sbb air muke dh menjelaskan semua..hu3

he3...soalan personality..ade brann nk try?? jom klik www.quizbox.com/personality/test82.aspx

Wednesday, January 6, 2010

Tersangkut dalam kesesakan lalu lintas~

Perghhh..arini mmg aku rase kesabaran aku tercabar sgt2..xpenah2 aku rase sebagaimana aku rase pagi td..nk tau sbb ape??ok cenggini...mcm bese aku memulakan perjalanan ke tempat kje seawal jam tujuh pagi..pd awal perjalanan tu mmg mcm hari2 bese yg laen..yerla kan xla byk kete sgt sbb aku g keje kol 7 org laen mungkin masih diulit mimpi sbb masuk keje kol 9..setibenyer kat simpang sg.udang..aku dh rase cam laen mcm je..nape kete byk n jln cam semut..tp aku rilex lg..tp camne aku nk rilex sbb jam dh kol 7.50 (besenye paling lmbt aku punch kol 7.30)tp aku masih blom masuk2 lg ke simpang kem terendak..Ape kejadahnye ini???aku dh mule risau..sbb kene punch in b4 kol 8...tp bile melihatkan keadaan kereta yg jln cam semut..mmg aku xkan sempat smpi on time nyer..sabar jela kn..tp yg wat aku hangin..napela org mesia ni xreti nk sabar..tau la masing2 nk cepat..suke2 je nk cilok2..potong Q..ape aku ni xnak cepat ke??mmg geram giler mase tu..tp naseb baek la mase tu aku duk dgr radio era..ade plak fahrin ahmad taim tu..mmg aku leh tgoda la ngn sore die..hak3..so kurangla sket kemarahan aku..hik3..kenape jammed plak ni???aku tau dah ni mesti keje MP terendak ni..spotcheck la tu..tp please la jgn la nk check susah pyh..tau x org nk g keje ni..ish3..di samping duk geram tp sempat la sengih2 bile dgr celoteh aznil n din n fahrin ketika tu..ade plak 1 kancil ni kt sblh kiri kete aku..duk lambai2 n senyum2 kt aku...pastu sebuk kejar nk ade kt sblh kete aku..hampess btol..aku tros jd cuak..erkkkkk...tatotnyer..dr segi pakaian nmpk diorg (3 org dlm kete tu) pakai overall..sah mamat2 gatal petronas ni..eeeeeee tolongla..akhirnye b4 diorg amik corner utk g tmpt keje diorg..sempat lg wat bye2 kt aku..eeeee...tp ape2 pon lega diorg dh blahh..hik3..akhirnye aku tibe gk kt skola ngn slmtnyer...aku punch in kol 8.45 pg..perghhhhhh first taim punch card aku merah...smpi2 kt skola semua org mengeluh sbb lmbt..yerlah mmg la MP tu sllu wat spotcheck...tp kali ni adelah luar biase lame..besenye paling2 lame pon 20min je duk dlm kete..tp korg bygkan la aku duk dlm kete more than 1 hour n half...kalo aku drive tu rasenyr smpi kL..hak3..tp nk wat camne kan..naseb2..ditambah pule dinasihati org spy bersabar..sbb sabar itu sparuh dpd iman..ermmmm hopefully xtjadi lg mcm ni..buang mase buang minyak buang tenage...kaki lenguh...arghhhhhh tensi btol.hu3..

Friday, January 1, 2010

Happy New Year ols...

hari ni 1 january 2010..ape ade ngn tarikh ni???(dr.sheikh muszaphar shukor tunang arini...uwaaaaa..jejaka idaman malaya udah not ebelebel la...erkk larik topik plak..hu3..anyway congrats dr.SMS n dr.halina..both of u looks good together)..of course tahun baru la kan..bile sebut je tahun baru..org akan tanye ape azam tahun baru..hu3,.actually aku ade byk azam..xkire la tahun baru ke tahun xbaru ke..aku peduli ape..bg aku bile kite rase nk buat 1 bende tu..xyah nk tunggu tahun baru..bile rase nk buat n patot buat..so buat je..he3..yerlakan org sibuk berazam sempena tahun baru..mcm la azam tu tercapai..dh tau azam tu xkan tercapai..knape nk berazam plak kan..wat sakit ati je..hu3..mungkin ade org kate aku negatif..nope..sbb positif la aku rase xperlu azam tahun baru ni..sbb bile kite rase nk berubah..so kite berubah..xyah nk tangguh2..ye x?hu3..tp walau camne pon bile org duk sebuk2 tanye, aku akan jwb la supaya org xsakit ati or marah...jwpn aku klise..hik3..tahun ni aku nk jd org yg lebih baek dpd tahun lepas..p aku xtaula aku ni smakin baek or worse..hak3..whatever..
Ermmm...and bile tahun baru..org sebuk nk celebrate tepat jam 12 mlm..konon menunggu n mengira2 detik masuknye tahun baru..bagi aku plak mende2 ni semua mengarut (negatif lg..hak3)..sebuk je bersengkang mate semate2 nk terjerit2 n terlolong2...dpd sambut new year ni ade lg bagus korg kire detik 12mlm sambut merdeka ke..(kalo smbut merdeka aku leh terima lg la..tp smbut kt umah jerla)..Sbb bg aku ini bukan budaya kite..elok ke prangai macam tu..kompom2 la anak2 dara kuar smpi lewat2 mlm..pastu kalo jd ape2hal..sape yg susah??pastu salahkan mak bpk xcontrol anak..aishhhhh..mungkin aku berfikiran kolot n kuno sket..tp mmg aku diajar oleh mak bpk aku spy xkuar mlm2 kecuali ats urusan keje atau perkara2 yg xdapat dielakkan..mungkin masyarakt skrg memandang enteng mende2 gini kan..entahla..tepuk dada tanye selera...sendiri mau ingatlah kate org..hu3...dan mlm td dikala org sebuk2 g celebrate..aku pon nk cakap gk aku celebrate gk..tp aku celebrate dgn cara aku..berada ats katil dlm bilik sendiri..hu3..dan bile tepat jam 12..aku pon wish diri sendiri happy new year icha..then tdo..ha3..itu je yg mampu aku lakukan utk smbut new year..tdo lg bgus dpd aku buang mase dpd buat something yg xmdtgkan faedah..
he3..tp xkesahla kan sape2 yg nk smbut tu..aku xpernah pandang negatif or ape2 la..bg aku itu hak masing2..aku xleh nk larang..tp pleasela utamakan keselamatan..jgn pk nk enjoy je..kene pk jugak ttg org yg tersyg..btol x??mak bpk risau kt umah bile ank2 xbalik2..aku ni sbb pk mak bpk la xwat mende2 mcm ni..sbbnye even kalo aku kuar mkn ngn kwn2 pon..hp aku xkan henti2 bunyi msg slagi aku xbalik..(walaopun mase tu br kol 8mlm..kalo kol 12 aku xbalik mau meletup hp aku dek asek bunyi je..ha3)..sbbkan kasih syg family aku rase aku mjadi seorg ank yg baek kerana xmo menyusahkan n merisaukan org tua..hik3(puji diri sendiri la plak kan...aku punye ske la..hu3)
ape2pon..Happy New Year semua...suke duka 2009 jgn dilupakan tp jadikanlah kenangan, sempadan dan peringatan utk menempuh tahun 2010 plak..spy tahun 2010 akan menjadi lebih baek dpd tahun sebelumnye...he3
psstttt.. kalo ade sape yg terguris bace tulisan aku ni..aku mintak maaf byk2 yer..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany