Wednesday, December 21, 2011

MAKAN, makan & MAKAN

Hi dear..long time no see lah..hik3..sorry3 bz ngn study kt uia@gombak ni..anyway just nk share something here sementare masih fresh di ingatan ni..hu3..ok last saturday (17.12.2011), after my class , amik my fiance kt stesen gombak, drove to my brother's house at shah alam..singgah jusco bukit tinggi then got a phone call

abg: kt mane?
me: otw umah hang la..awat??
abg: ok nnt g area giant k..abg tunggu..kite p mkn kt sane..
me: ok...

heading to giant kemuning..(setelah sesat barat..smpi jua) kat FLAMINGO STEAMBOAT BUFFET.. perghh nk masuk kene lak beratur..tp xpe ade kerusi utk menunggu..so dpt meja tros naek atas...perghhhhh ramainyer org...so ktorg yg sememangnye suke steamboat ni terus serbu booth seafood...mcm2 ada...rambang mata..ape korg nk makan smua ade...n korg mkn la selgi mane korg larat...ade byk choice seafood, ade ayam, daging, sosej, ball2 , variety of mee, nasi goreng, bihun goreng, mcm2 goreng ade..variety of drinks from soft drinks to juices..got icecream and also dessert..perghhhhhh smpi terlentang la mkn..hik3..so sape2 yg dekat leh la pegi k..byk cawangan ni..ni alamat nyer


FLAMINGO STEAMBOAT BUFFET

No. 7 & 9,
Jalan Kemuning Prima A33/A,
Seksyen 33, Shah Alam,
40400, Selangor.
(We are located near Kemuning Utama Giant, Facing Jalan Bukit Kemuning, same row as Seng Heng & HLK)

PRICE: RM 28/ person

lagi best nye dinner kitorg tu fully sponsored by my brother...woohoooo...best2..wanna go there again n again...sbbnyer sgt berbaloi utk org2 yg suke mkn ni...

p/s: xde gmbo la plak sbb khusyuk mkn..ha3

Saturday, December 3, 2011

M.A.I.D

Salam..
Dlm kesibukan hidup bergelar mahasiswa tua ni..
sy masih sempat menghabiskan novel ni..
Novel ni mmg topseller...asek sold out je..
giler byk kedai cari novel ni..berbulan2 jgkla usaha mencari dilakukan..akhirnya dpt jgk beli..hu3


Sinopsis cite ni berkisarkan seorang wanita yg kurang berpendidikan, Noorul menghadapi kesukaran dlm mencari pekerjaan slps kilang kicap tempat die bekerja ditutup. Oleh itu, die telah menerima pekerjaan sebagai pembantu rumah En. Harris yang digelarnya Mr.F (fussy)..
Mr.F sesuai dgn gelarannya sgtla cerewet namun begitu mereka saling merindu dalam diam hingga lah amereka terpksa berkawin krn hasad dengki org.Bermulalah kisah hidup Noorul yg terpaksa hidup sbg isteri namun hanyala dianggap sbg pembantu rumah shj..jeng3..kalo nk tau lg kene la beli n bace..ape yg bole diulas mengenai novel ini ialah xrugi beli n bace sbb jln cerita yg menarik,,bagi 4bintang la..hik3

Thursday, December 1, 2011

Samsung Galaxy S II

Ade ape dgn Samsung Galaxy S II?
I've been using this phone for almost 2months..
My comment..seriously GREAT!!!

Samsung I9100 Galaxy S II MORE PICTURES

knape sy kate phone ni beeeesssssttttttttt...
this smartphone is very2 slim..
dgn screen full HD yang sgt clear
camera 8 mega pixel..
dah amik gmbo leh tros edit n upload ( kalo korg ade data internet plan la..kalo xde nnt bil pjg berjela..hik3)
kelajuan internet yang super laju..
software sgt byk utk didownload secara free kt android market..
nk ringtone latest??just download ape2 lagu yg diingini tanpe mengire ianye software epal ke oren ke anggur ke
internal phone memory yg besar..xyah beli memory card laen..
ermmmm byk lg sbenarnye..tp xhengat la..
yang penting bg sy yg dah menggunakan S II ni mmg SANGAT8x puas ati..
n xmalu nk cakap this phone is better than iphone..
nape sy ckp cenggini sbb sblum beli S II mmg nk beli iphone tp wat survey ngn kwn2 yg pakai iphone kate ade byk mslh..so tros decide beli S II..
he3..S II best gilllerrrrr...jom3 beli..
skrg rasenye dh trn harge..
ms sy beli hargenye =-RM 2k siap ngn screen protector diamond n back cover..
mahal ek..xpe alah membeli menang memakai..
berbaloi2..he3
skrg da kuar kaler putih..smart abes..naseb baek pk nk kawen taun dpn..kalo x dah grab satu lg yg putih plk..hik3

I'm Engaged !

Day: One fine Saturday..
Date: 19th Nov 2011
Venue: My parents' house
time: +-3.00pm

Sekitar majlis pertunangan noorisha&johari..


tengah bersiap..ngeh3

menyarung cincin di jari

officially, fiance-fiancee..

Doakan kami sampai ke jinjang pelamin ea..InsyaALLAH kami akan diijabkabulkan pada pertengahan tahun hadapan..

Thursday, November 3, 2011

Kasih Yang Suci

hari ni nk share novel review yang aku baru je habis bace..Novel yang bertajuk "Kasih Yang Suci"..Rasenye semua org tau kot cte ni adalah adaptasi drama Nora Elena yang pemes mase tu..Nak tau cite die camne??? ok ni ade sket sinopsis pasal novel ni..


Nora Elena ialah kisah seorang wanita yang telah diperkosa semasa dia berusia 15 tahun. Walaupun sukar untuk melupakan insiden hitam tersebut, kini beliau selesa menjalankan kehidupannya seperti normal dan bakal mengahwini Idham. Namun, keadaan mula berubah setelah bertemu Seth Tan . Idham bercadang untuk membatalkan majlis perkahwinannya dengan Nora Elena setelah menerima satu panggilan misteri yang menceritakan perihal Nora Elena yang bukan lagi seorang perawan. Seth Tan pula menawarkan dirinya menjadi Pak Sanggup menggantikan tempat Idham di dalam majlis perkahwinan tersebut kerana masa semakin suntuk. Konflik yang lebih mendebarkan berlaku setelah Nora Elena dan Seth Tan berkahwin. Nora Elena mendapat tahu Seth ini rupanya lelaki yang telah menodainya 10 tahun lalu. Malangnya Nora ketika itu sedang mengandung anak Seth. Dapatkah Nora menerima dan memaafkan Seth yang sudah insaf dengan perbuatan silamnya? Apakah motif Seth mengahwini Nora?

Pendapat aku psl novel ni..Kalo daripada 5 bintang boleh la aku beri 3 bintang..sbb cite nyer mcm berkisar pada naluri suami yang menuntut hak sbg suami daripada isteri yang berdendam dgn suami..Oklah cte ni xbosan untuk dibaca..cuma jalan cerita nya agak kurang umpphh sket..he3..Selamat membaca...


Ni versi drama "Nora Elena"


Wednesday, November 2, 2011

The special NOVEMBER

hi everybody..
ha3..gelak dulu..1st entry after 6months dissappeared from this arena..kah3..
gile punye bz ok..hu3..
anyway, tgh duk boring2 tunggu kelas kol 12.35tghari ni..(dari 7.30 xde kelas tau..adehh)..leh kot sangkut 1 entry..hu3..
actually nk cte psl bulan NOVEMBER 2011...
ape kesahnye ngn bulan ni???
ok byk perkara yang akn blaku dlm bulan ni..antaranya ialah..

6hb Nov : hari raya aidiladha (tahun ni xbuat korban, tahun lps da wat..)
9hb Nov : Peperiksaan akhir semester 2011
14hb Nov : Peperiksaan SPM 2011 ( cuak giler ni sbb tahun pertama jadi penyelaras biologi form 5 ni...gerun3)

19hb Nov : My engagement Day..
( smg Allah permudahkan segala urusan..Amin)

28hb Nov : further my studies at UIA, Gombak until end of disember..

fuhhh byk kan program besar aku bulan ni kan...hopefully everything will run smoothly and successfully..As for my SPM students, GANBATTE!!!

Wednesday, May 25, 2011

berry2 bizzi

hi ols...
sorry to say, i cant update anything during this week because kene menande kertas exam...so pas siap nnt , saya akan mulakan aktiviti menaip ni ea...sbb ade bende nk dikongsi ...yerlakan i kan br balik dr kelantan dan terengganu...so i have a lot of things to share with...so tungguuuuuu...

Friday, May 20, 2011

Nur Kasih The Movie (NKTM)

waawawawa...sgt hepi sbb dlm 1 hari leh wat 2-3 post...(bole la bangga sbb mggu exam, lom dpt paper utk tande..so free2, mkn gaji bute je..ngahahahhaa)..

Baru je balik dpd GSC Dataran Pahlawan utk menonton NKTM...da booking tiket dpd hari khamis lagi..punyela takot tiket sold-out...ngeh3...tp ari kedua tayangan ni bole kata ramai gk la yg dtg tgk..tp xlah sampai sesak mungkin sebab weekdays, kalo weekend mesti penuh kan...kali ni den angkut papa ngn mama tgk skali sbb kalo nk g tgk sorang or ngn kawan rase cam xbest lak sbb my parents layan cite ni kt tv...so angkut diorg pegi skali..my mom sgt excited sbb dh lame xpegi tgk wyg...ngeh3...


Drama bersiri popular Nur Kasih pada tahun lalu disajikan penuh dengan cerita cinta antara Adam lakonan Remy Ishak dan Nur Amina (Tiz Zaqyah) serta pengorbanan Aidil (Fizz Fairuz) kepada adiknya, Adam.(sapela yang xtau cite ni kan..pemes btol drama ni kt tv dl)

Jika dalam drama bersiri, Aidil terpaksa mengorbankan cintanya kepada Nur Amina demi Adam tetapi pengorbanan Aidil tidak terhenti dalam drama yang disiarkan sebanyak 26 episod itu.

Ini kerana dia masih lagi menerima pelbagai dugaan dan ranjau dalam menempuhi kehidupan menerusi sekuel terbaru Nur Kasih yang disambungkan dalam bentuk filem.

Untuk filem berjudul Nur Kasih The Movie itu, Aidil menjalani kehidupannya sebagai seorang bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu Ilyas, 7, dan Maryam, 5, setelah isterinya, Alia (Ayu Raudhah) yang meninggal dunia.

ok..in my opinion, cite kali ni mmg baik la dari segi penceritaan and FYI, die nyer scenery kat dlm filem ni mmg mabeles...i loikeeee... cite yg sarat dgn hbgn kekeluargaan, percintaan dan pengorbanan...tapi yg xsyoknya filem ni xdpt mengalirkan air mata ku ini...mungkin sbb director nk kejar plot cerita smpi pengjiwaan watak tu kurang menyerlah..by the way, bole dipuji la...cerita bagus cume xleh lawan drama die kt tv la..tp kan yg menarik psl filem ni sbb kehadiran budak comel si mia ni...alaaaa yg jadi amani dlm drama adamaya tu...so kiut tau...lawak tau die...bestttttt....cite ni mmg bagus dpd cara die wat kejutan...xsangka2 tau...so kalo nk tau lebih, g r tgk sendiri...bwk family skali..musti lg syokk...hubungan ngn family pon btambah akrab nnt..

Panggilan Pulau Perhentian

Post kali ni nk share my sweet moments mase g holiday kat pulau perhentian...oleh kerana dh berbulan pegi, tak ingat plak exact date yang kitorg pegi..tp yang sure tarikhnye semase waktu cuti skola bulan 3 aritu..(maklumlah kan cikgu, cuti skola jerla bole berjlan2)..

Destinasi cuti sekolah kali ini ialah Pulau Perhentian yang terletak di Negeri terengganu. Saya pergi sana seramai 14 orang (pegi ngan my-cinta-hati and his family).. 8 dewasa dan 6 kanak2..whoaaahhhhh ramainyaaaa... kami bertolak daripada JB around pukul 8.00 malam... my-cinta-hati said jalan malam ni xlah penat sgt dan tak banyak kereta..ok as a GOOD co-driver , i ikot ajela..bukan aku nak drive...wakakakkakah...

ok merepek lagi..ha3...moh cite pasal pulau perhentian ni...Kitorg pegi Pulau Perhentian Besar...(mase pegi tu baru tu tau ade kecil & besar) Bila kat sana tanya2 la ape beza kecil besar ni...orang sane kate pulau perhentian besar lagi best...ok pilihan yg tepat..hik3..bajet g sana adalah seperti berikut:

Kos 3 hari 2 malam : Rm410 per person (termasuk khidmat bot, snorkelling siap ade guider + tengok penyu )
kos minyak kereta dari JB ke Pulau Perhentian : +-RM 150 ( kete myvi auto ea..yg laen2 xsure)
kos tol : less than RM5 sbb ikot segamat pastu ikot jln gambang..xde tol...ngahahahha

SO, as for me, percutian ke sini adalah satu percutian yang sgt menyeronokkan ... naek bot mengharung arus yang sgt adventure..melambung2 kau...hik3...perjalanan naek bot dr jeti ambil masa lebih kurang setengah jam utk sampai ke pulau...opss lupe nk habaq..kos penginapan rm410 ni xtermasuk makanan ea..sbb kalo include makan, mahal lagi la..sbb 1 pinggan nasi goreng ayam die berharga rm25 and fruit juices rm15 segelas..harap maklum...so bwkla bekalan maggi byk2 ea..ha3..ataupon leh g pulau sebelah utk bekalan mknn di mana harganya jauh lebih murah...nasi paprik sepinggan rm6.50 je...tp nak naek bot, kene charge rm5 sehala bagi seorang..tp still murah k compared harge nasi goreng ayam tu..kui3.. ok nk share gmbo keindahan pulau ni ea...



my-cinta-hati wif his nephew...
sape2 nak diving pon ade kt sini...siap ade course blaja lg..

si montel posing kat tepi laut...look at the crystal clear blue water... really amazing beb..kalo duk kt ats bot atau jeti...nmpk semua ikan2 kt laut...subhanallah indahnya alam ciptaan Allah..

ni dia tempat penginapan kitorg...chalet die cantek n comel...kiut miut gtu...same goes to the model...ngahahahah

bercanda di pasiran pantai..hu3

atas bot mase nk g pulau...actually semua kecut perot tau,,,and lastly basah kuyup..hua3

so, saya amat2 suggest kan pada semua yang belum pergi Pulau Perhentian..sila lah pegi..mmg superb tau..coral nye cantik sgt...very colourful...walaupon nmpk cam costly tp sgt berbaloi..tp sy sarankan korg bawak underwater camera...sy xde camera tu so xdpt share keindahan coral..so simpan dlm ati jerla...simpan sorang2...ngahahahahha...thanx pd my-cinta-hati yg ajak pegi..pd mulanya xnak pegi sbb ade hal laen..but last minute hal lain tu cancel so tros ikot suggestion die utk g holiday...so hopefully pas ni ade lagi family holiday ea...hu3...adiosss

Mari membaca..ngeh3

haluuuuu...
ok.. Hari ini saya nak share tentang novel yang saya baru habis baca...(ok pasni i'll try to update ttg book review, film review dsb k..eden torai..he3)
Novel ini bertajuk " Lafazkan Kalimah Cintamu " hasil tulisan Siti Rosmizah. Memang suke giler ngn novel ni. Bahagian depan2 pon da leh meleleh air mate..I'm so touch...lagi satu sgt suke dgn cara penulisan SR ni..ade yang kelakar sampai boleh guling2 dan ada yang sgt menyentuh hati dan perasaan..mahupon usus kecil dan besar..hik3..ok ni sikit review ttg novel ni k..hu3..



Sinopsis:

Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.

Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.

Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar diSyarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.
Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah? Segalanya akan terjawab dalam novel setebal 816 mukasurat ini.

haaaaa...nak tau kene la beli dan baca ea...saya jamin anda tidak akan merasa rugi menghabiskan duit sebanyak RM26.90 utk novel ni...Beli jangan tak beli..hu3

Thursday, May 19, 2011

HaPpY TeAcHeRs' DaY 2011

Assalamualaikum wbt..
Kite mulakan entry kali ni dgn ucapan Selamat hari guru kpd semua warga pendidik di seluruh dunia..(wish jugak kpd diri sendiri..hik3)..Utk pengetahuan korang..tahun ni merupakan tahun ketiga saya @ Miss Isha celebrate hari guru ni..For u guys out there, tema hari guru bagi tahun 2011 ni ialah "Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara"...
Ok actually i just wanna share sambutan hari guru yg MRSM Terendak buat utk meraikan guru2 nya..Tahun ni telah ditetapkan tema so that every teacher kene pakai kaler biru...so berbondong2la cikgu cikgi ni pakai kaler biru.. so suwitt tau bile smua biru2 belaka...teringat lak tagline "awak nmpk biru la..." ngahahahah...ok merepek!
On the date 16th May 2011 ni, majlis dimulakan dgn acara red karpet dimana teacher kene turunkan tandatngan kt board yg disediakan pastu bermula acara "gile glemer sebentar" mase tu punyela byk flash sbb ade byk photographer (student op kos)..dh puas posing , cikgu2 dibawa masuk ke dewan melalui laluan karpet merah smbil diiringi oleh dayang2 dan sorakan oleh ahli dewan...ha3...rase cam putri raje je...kah3...pastu bese la kene ade ucapan , persembahan dsb...tapi kali ni gempak sikit sbb cikgu2 dpd setiap jabatan kene wat persembahan...sporting btol tau...aku n kwn2 kt jbtn sains wat lakonan pastu super impose kan kt filem HAntu kak Limah balik rumah..so bile dh ade plakon laen btukarlah tajuk filem kepada HAntu kak Limah Balik Terendak...sumpah kelakar..kah3..(kalo aku dpt copy nnt, aku share kt sini, itupon kalo aku rase xmalu sgt la...ha3)
tahun ni amat btuah la sebab smbutan ni dibuat dua kali...siang kt skolah n mllm nya pulak kt PWTC..ha3...grand x??kui3...ni sponsored by Ansara Terendak la...walaopun aku ni cekgu baru, so xkenal la bekas2 plajar yg oldies2 ni..tp xpe, aku makan dgn khusyuknye...kui3..pjg lak celoteh kan..maklumlah lame xmenulis kt sini..hope xboring la ea...dgr cte cikgu ni...hu3...ni ade gmbo utk share ngn korg...


motif gambo ni??? actually nk focus pd backdrobe tu ea...not the guys..hik3

ni la dewan tun hussein onn kt PWTC


ok wajah org yg malas nk make up pagi2 bute..ni nk g majlis sesi pagi kt skool..


"selamat hari guru 2011"



ni plak ready nk g dinner @pwtc
(motif wat muke mcm ni??? utk hasil pipi yg kurus..kah3)

p/s: Selamat hari guru diucapkan buat semua guru2 saya, xkirela di mane anda berada skrg..terime kasih kerana tlah mendidik insan yg bernama Noorisha Binti Musa ini sehingga menjadi insan yg ade pd hari ni...sesungguhnya jasa kalia tidak dpt saya balas smpi bile2.. namun, tugas mendidik ini akan saya galas sebaik2nya agar dapat melahirkan lebeyh banyak lg insan yg cemerlang, gemilang dan terbilang..insyaALLAH..

I am so SORRY..

wahhhh lame giler xupdate ni..mmg dah bersarang giler2 ni...rasenye setahun xbukak ni..bukan ape sbenarnye tlupe ape password utk sign in..ngahahahha..ok2 ats permintaan ramai , tuan empunya blog ni akan cube sedaye upaya mengupdate blog ni ea..bkn ape tuntutan tugas hakiki kdg2 mengatasi aktiviti2 personal...ape2pon sy cube..insyaALLAH..dan nk cube wat blog ni jadi sesuatu yg dpt membantu org laen dpd segi akademik dsb..sampai jumpe lagi..(tgh nk pk ape post baru yg nk dibuat..ngahahah)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany