Friday, May 20, 2011

Mari membaca..ngeh3

haluuuuu...
ok.. Hari ini saya nak share tentang novel yang saya baru habis baca...(ok pasni i'll try to update ttg book review, film review dsb k..eden torai..he3)
Novel ini bertajuk " Lafazkan Kalimah Cintamu " hasil tulisan Siti Rosmizah. Memang suke giler ngn novel ni. Bahagian depan2 pon da leh meleleh air mate..I'm so touch...lagi satu sgt suke dgn cara penulisan SR ni..ade yang kelakar sampai boleh guling2 dan ada yang sgt menyentuh hati dan perasaan..mahupon usus kecil dan besar..hik3..ok ni sikit review ttg novel ni k..hu3..Sinopsis:

Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.

Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.

Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar diSyarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.
Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah? Segalanya akan terjawab dalam novel setebal 816 mukasurat ini.

haaaaa...nak tau kene la beli dan baca ea...saya jamin anda tidak akan merasa rugi menghabiskan duit sebanyak RM26.90 utk novel ni...Beli jangan tak beli..hu3

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany