Wednesday, December 19, 2012

Alpha Lipid SD2

Assalamualaikum wbt..

hye..hari ni isha nak share satu brg bagus..produk terbaik dr ladang ni iaitu ALSD2..mesti korg kate nk promote la ni..mmg nak promote sbb bende baik mesti dikongsi bersama..yela2 ape yg bgus sgt ni kan..ok kat sini isha nk bgtau yg isha da minum ALSD2 ni..n kesannya...jeng3... isha ilang 3kg dlm mase 1 mggu..    1 mggu bersamaan 7 hari ea kwn2..ha3.. tu yg happy sgt ni..mesti korg kate "ek eleh 3kg je.." haaaaa tu yg korg xtau..mmg 3kilo je yg kurang tp hasilnya isha bole pakai balik baju2 lame before kawen aritu..almaklumlah bahagia sgt ngn hubby kan tros bdn bagai di pam2..hik3..xcaye ke?? cube tgk gmbo kat bawah ni..original ea xmainlah edit2 ni...


haaaaa... ni br kurg 3 kilo dlm 1 mggu.. blom 2 mggu .. 3mggu.. 1bulan...waaaaa xsabar lah nk slim..yerlah kan isha ni mmg dari kecik bdn da mmg mcmni ...so mule2 xcaye gk la kan SD2 ni bole kurangkn berat isha ni..bile tgk testimoni org dlm hati kate " gmbo edit ni.." mmg xpercaya.., tapi bile ade sorg kawan (cikgu mrsm jgk tp mrsm lain la) kate mmg btol2 bkesan..so isha kate ape slhnye mcube..kalo xmjadi xpyh beli lg..tp alhamdulillah.. isha start mnum SD2 ni pd 12.12.12..sengaja pilih tarikh special spy mudah ingat..dan pada 17.12.12 isha timbang dah kurg 3kg..wahhhhhhhhhhh...actually baju merah yg isha pakai tu baju yg isha beli utk smbut raye cina thun lps..tahun ni dah xmuat da..but skrggggggg da muat balikkkk.. yeahhh,..(ni  mmg gmba asli ea tanpa sebrg edit waima buang jerawat @ kedutan di wajah..wakakakakka..xcaye leh je tgk kt FB isha.. gmbo before tu pn gmbo yg diambil pd 1.12.12 manakala gmbo after 16.12.12..bulan yg same taun yg sama penampilan yg berbeza...yahuuuuu..tyang bestnyer name je diet but smua pon isha mkn ..ayam kfc, ayam mekdi, daging, udang , ikan smualah..kecuali karbohidrat..yg penting xterseksa kelaparan k..nk tau nnt contact isha..isha bgtau mcmane diet isha k.

ok..pendekkan cerita..bile bende dah bgus ni..isha bminat nk share ngn kwn2..so kalo ade sape2 yg ade masalah berat bdn ni n nak dptkan ALSD2 yg superb ni.. leh contact isha..PM isha kt FB k..sbb rs cam xsecure je nk letak phone no. kat sini..hu3..nnt isha bg special price punyer..dun worry..kalo sape2 area melaka, isha bg free delivery smpi dpn pintu umah..alaaa mcm order domino's je..hak3..so kalo sape2 nk join isha jadi makin slim stiap mggu..just contact me..jgn malu2..bile dah slim btambah berseri2 tau...jom3 kite kuros same2.. :)

Thursday, December 13, 2012

My husband's new hobby

Assalamualaikum wbt..
seperti yg dijanjikan ... taraaaa...entry baru setelah berbulan xhapdate...kui3
kali ni nk cite psl hobi baru hubby sy..
ok baru2 ni , hubby sy telah menambahkan hartanya ( tetapi mengurangkan simpanannya) dgn membeli sebuah motorsikal baru... motor je??? jeng3...

ook kali ni my hubby beli motorsikal DTM 200..alaaaa yang ala2 azroy dlm cte gila2 remaja tu...ermmm pd mulanya sy xbersetuju nak membeli tu tapi disebabkan my hubby ni teramatlah minat dgn dunia motorcross ni..so relakan jela kan..


ni la motornya..dah modified sket2

motor ni mmg best sbenarnya (sy pn dah tersuke)..
dgn 200cc ni my hubby leh speed 160km/h (ni naek 2 org tau..kalo sorg lebih lg)
kalo nk compare motor ni xlah laju sgt..sbb motor ni bkn utk speeding sbenarnye..
hubby join club  n ikot aktiviti2 club..antaranya join konvoi..autoshow..msuk trail (masuk utan trn bukit naik bukit)..byk lg la sambil menambah kenalan baru disamping btukar2 pandangan dan jualbeli brgn motor dgn harga yg murah..

g ronda2 kt PD (lokasi: dpn Corus Hotel, PD)

so sape2 bminat leh la g survey kat kedai motor ea..
harga die around RM8k-9k cash..
and sblum beli tanye dl ade rebet tak..
sbb motor ni dpt subsidi kerajaan rm500..
kedai yg hubby beli ni ade subsidi (sape yg area mlk leh tanye sy kdai ni kat mane k)..tp ade kedai kate xde..(tp sbnrnye ade..maybe tokei kedai masuk poket je) hu3..

sejak beli bulan lps..hubby dah bwk saya merate tmpt dgn motor kesygnnya ni..and also dah berabes byk duit utk motor n accessories nye..helmet yg dipakai ni dpt free(goggle beli kt club)..biasenye hubby shopping brg2 motor kat Jln Sentul, KL..tmpt ni sederet kedai ni smua jual brg motor..so mmg harga berlawan2 la kn...aritu hubby belikan saye jaket n helmet,then die beli kasut waterproof n knee guard..habes rm1k..perghhhhhh mahal nye brg2 ni..so sape2 yg bminat nk pakai motor ni kene ready juga duit yg byk..hu3..sbb hubby dah tukar ekzos n mcm2 lg..pasnih nk masuk sportrim plak...snggup berabes la hubby i ni..xpela layankan jerla...hu3..tp ade kebaikannya jgk..skrg ni hubby kalo nk bwk sy bjalan suke naik motor..so jimat duit tol ngn minyak..best3..tp yg xbest bile ujan basah k..ha3..oklah smpi jumpa lg..daaaaaaaaaaaa

Cuti Sekolah

Assalamualaikum wbt..
Pejam celik pejam celik cuti skolah pn dah nak smpi ke penghujung nya kan..
rase kejap la plak..
taun2 lepas terase lame la plak bercuti..
pas kawen ni..cuti ni rase cam skjp sgt..
sbb byk je aktiviti yg nak dibuat skrg ni...
smpaikan blog ni pon smpi dah bersawang dah..kalo rumah mesti dah berhantu dah kan..ha3..
ok2..i promise akan hapdate blog ni dgn aktiviti2 yg blangsung sms cuti ni..
tunggu je ea...
daaaaaaaaaaaaaa

Sunday, August 26, 2012

A Day in Universal Studios Singapore

Assalamualaikum smua...
Just nak share sedikit keriangan during cuti hari raya last week..
Masa isha raya kt umah mak mertua kat JB aritu..mmg dah plan nak ke Universal Studios Singapore (USS)..sebabnye umah MIL ni kt Gelang patah so 10min je ke secondlink..so xwajar kalo xjelajah singapore plak kan..kebetulan i never been in singapore so far..so we decided to go to USS on 3rd syawal..heeeee



me & my hubby (hubby muke masam je sbb cuaca yg sgt panas so die sakit kpale..almaklumlah kpale da botak so xde penahan..hu3)


alaaaaa...xnmpk tulisan kt globe tu...(sbb soh kanak2 riang tlg amikkan gmbo..inilah hasilnya..ha3)

masa isha g sini..schedule USS ni kebetulan masa non-peak..(nak tau non-peak@peak@super peak kene check kt website uss k sbb harga tiket lain2)


Non-peak season ticket

Dewasa :  68 SGD ( +- RM 170).....duit kite darab ngn 2.5 ea...hu3
Kanak2(under 13): 50 SGD (+- RM 125)

we ols pegi 4 org..2 dewasa dan 2 kanak2..so we spent +-RM600 untuk tiket shj ea (T_T)..ha3..nk wat camne kan..kate nk holiday..mestilah kene spent duit kan...hu3...xpe..layan je..kat USS ni mmg seronok..games die mmg superb..berbaloi la bayar mahal2..xrugi kalau dtg sini...tapikan i think kanak2 kurang sesuai kat sini la...sbb games die mmg adventurous abes...lagi2 roller coaster die..perghhhh mmg mengilai2 la kalo naik..kat sini mcm2 jenis roller coaster ade...pilih jerla nk yg mane.hu3..ni ade some pics to share..


tgh beratur utk naik perahu MADAGASCAR..(tunggu di sini more than 1 hour..fuhhhhhh pjg btl beratur)


Far Far Away Castle ( dlm ni tgk wyg 4D cte shrek& fiona..best3)


Little Egypt (tingginye org2 firaun..hu3)


 cantik btol ukiran batu kt little egypt ni


Super model at New York..kah3


 mane spaghetti saye???


hubby,me & elmo..kui3


an evening in Hollywood


One of the best hi-speed roller coster...tatot wooooo...terpejam2 mate naek ni..hik3


 ecehhhh...posing at the Lost world..Jurasic Park..byk dinosour..tapi xnaek roller coaster sini sbb waiting time die more than 1 hour...pnatla nk beratur..hu3

 Overall tmpat ni mmg menarik lagi tertarik..thats why ramai giler org kat sini..ni baru non-peak season..cube bygkan waktu peak and super peak..mesti mcm sardin kan..hu3..actually byk games yg ktorg xmain disebabkan terlalu ramai org beratur..kat luar satu2 game tu ade display waiting time die..so kalo korg snggup tunggu..tunggulah..mane yg xsanggup jalan jerla..hik3..

this is our 1st time here..so byk mende xtau..n isha xsearch ape2 info pon kecuali harga tiket ..hu3..hubby kate pasnih kalo nk pegi dah tau da ape nk buat..so pada sape2 yg nk pegi.here is some tips for u..

1) semak jadual season kat website (non-peak,peak,super peak).yerla harga tiket beza beb..lagipon kalo byr mahal2 tp ramai sgt org..ssh gk nk maen..kematu tunggu nnt..ha3)
2) USS ni bukak kol 10am..so dtglah awl2 pagi..so u will be the first batch yg masuk so xdelah lame nk tunggu kan..hu3..(kitorg smpi kol 12tghari..pe lg pjgla barisan nye..hu3)
3) Kalo xnak tunggu lame2..ade jln pintas namenye xpress lane..haaaa yg ni mmg mcm hampeh sbb kitorg bejam2 bratur..tp yg ade tiket ni xyah tunggu sgt..tros je main..sbb???? sbb diorg bayar extra utk express tiket...so utk tiket ni korg kene tambah 30 SGD lg utk setiap tiket..( wohoooo...kami yg kurg bajet ni xbeli tiket ni..sbb bajet da lari utk rye..hu3..tp bile xbeli rase nyesal plk sbb lame tunggu..hu3..so sape yg ade extra duit beli express ea..)
4)jgn lupe bwk topi @ payung...sbb u will be in there probably for the whole day..pagi xpe lg..tp bile smpi tghari n ptg..perghhhh panas giler..(tu yg hubby i smpi sakit2 kpale tu)
5) jgn lupe bekal air n mknn..tp jgnlah smpi nk bwk nasik lemak sebakul..cukuplah ade snickers ke..tidbits ker..air mineral (sbotol kecik pon xpe sbb kt dlm ni byk disediakan water cooler..so abes leh refill) sbb???? mknn n minuman dlm ni mmg mahal.. we ols just beli air n ayam goreng 4ketul kecik dah abes 20SGD(+-RM50)..ha3..tu sekali beli..duk dpd pagi smpi ptg..xkanlah xlapa kan..makan je pon da byk abes..kih3..

rasenye ni je kot..so sape2 yg blom pegi..pegi la jenguk2 negara jiran kite..sekali sekali tukar angin best jugok..hik3...oklah smpi jumpe lg..bye3

Selamat Hari Raya

assalamualaikum..
Salam aidilfitri buat semua..
Masih lom terlambat kan nk ucap selamat hari raya..hu3..
ok rasenye smua org dah tau..
taun ni taun pertama sy meraikan aidilfitri sbg isteri
so on 1st syawal we celebrate with my family in Melaka..(actually i stayed at my parent's house..hu3) so xdelah istilah balik kg tu ea..hu3..so tghari 1st syawal tu ktorg tros menderu ke JB plak umah my MIL..and stayed there for 3D2N..sempat plka ktorg g jenjalan tau..nnt i cter k..
So, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN...
ikhlas dari kami


Monday, August 13, 2012

HoNeYmOoN!!

Assalamualaikum ols!
ok seperti yg dijanjikan entry kali ni isha akan post ttg my honeymoon aritu..
xnak pjg cte jom kita ke Bali..hu3

tarikh : 5-8 Julai 2012
destinasi : Bali, indonesia

kitorg bertolak dpd LCCT jam 9.30pagi n sampai ke Denpasar airport jam 12.30tghari..+-3jam la perjalanan...smpi sane tros amik taxi ke tmpt penginapan kami iaitu Taman Suci Suite and Villas..cantik btol tmpt ni tau..sgt exclusive..bilik yg besar dan cantik..bilik kami pula berhadapan dgn swimming pool..best giler..FYI, hotel2 kat sini paliing tinggi pon 3tingkat je..so hotel ni cume 2 tingkat je..kami dpt tingkat bawah...tempat ni rase nyaman dan redup je sbb kat dlm kawasan hotel ni byk pokok2..ni gmbar bilik kami dan juga hotel..

ni lah bilik kami..


toilet die open..ha3..soooo romantic...kui3

haaaaa...swimming pool dpn bilik je..bangun pagi2 tros je terjun kolam..kwang3

mmg best tau hotel ni..so lps ni kalo ktorg nk dtg bali lagi..tetap nk g hotel ni..sbb sgt2 suke tmpt dan suasana nya...hu3...ok kos utk 4hari 3mlm kat sini ialah 180USD..kalo tukar dlm ringgit +-RM600 la..murahkan utk suite room mcm ni..sgt berbaloi..siap dgn breakfast tau..so dun worry kat sini mknn halal utk dimakan..bagus3..

ok habes cite ttg hotel..cte tmpt menarik plak..kt sini mostly ktorg byk pegi melawat temple die sbb temple yg unik dgn ukiran steel bali nye.. ni ade sket gmba..kalo nk share smua smpi esok pon xsiap..ha3..




alamak gambo kat pantai xde dlm lappy plk..xpela maybe next entry k..hu3.. ok kos keseluruhan mase g bali ni kitorg bawa rm2000 je..ini tmasuk bayar hotel,mkn,shopping dan jalan2...mmg lebih dpd cukup ea..mknn kat sane murah2 n sedap2...tapi kene hati2 ea takot mknn xhalal...tp dun worry byk je kedai mknn islam yg halal..mase jln2 supir kami mmg bwk ke tempat mknn muslim..sy yakin mkn kat sane bile restoren diorg ade sijil halal mcm yg ade kt msia ni yg dikuarkan oleh kerajaan indonesia..satu lg nk pesan, kalo g shopping tu simpan sket ea utk airport tax sbb airport tax indonesia xmasuk dlm harge tiket ea..airport tax die 450ribu rupiah seorg...lagi satu hati2 ngn taxi sane..bargainla utk best price..n mostly byk yg suke tipu harge...so pandai2la ea..satu lagi, kat bali ni byk gune rupiah dlm segala urusan..i yg xtau ni bwk dlm USD...last2 kene tukar dlm rupiah..hu3..


smoga bjumpe lagi dlm next entry ea..byk lagi gmba sbenarnye..skit2 sudahla ea...seronoknyer honeymoon di bali..nk pegi lagi lah..hu3...ok bye3

Saturday, August 11, 2012

My solemnization & wedding ceremony

assalamualaikum smua..
lame gile xupdate..mcm bese la bz dgn kehidupan harian sbg seorang guru..
dan FYI skrg ni i dah btukar status menjadi isteri org..ini fakta ok bukan auta,,

tarikh nikah: 23 Jun 2012
wedding reception : 24 Jun 2012

so skrg sudah hampir 2bulan i sah bergelar isteri kepada hubby i iaitu Johari Bin Hamirudin..

ok , i nak share sket gmba wedding i k..

untuk pelamin, 2xmake up, 1psg baju sanding(baju baru n specially made for me and as requested by me ikot citarasa i dpd segi colour sampailah ke design), 1psg baju cina(my mom's request juga baju  baru), hiasan bilik, i guna khidmat Andaman Ita..pelamin i gorgeous , bilik i fantastic n  make up very nice..suke sgt..ini pon murah gak..i import mak andam ni dpd muar...total i bayar utk smua ni cume RM1800 je..sape yg minta bgtau i..nnt i g contact no die..skrg ni xjumpe cari plk no nye..tp mmg terbaikkkkkkk.. i mmg sengaja xamik baju byk2 sbb malas n penat kene tukar baju byk kali)so, total baju i mase kawen ni 3 je..baju nikah(baju sendiri), baju cina dn baju sanding..tu je..hu3


untuk wedding photo, i gune khidmat Badron Foto..
servis mmg terbaik, gamba pon mabeles..
yang penting harga die mmg paling murah..
knape murah??sbb brother ni wat photography part time je..utk suke2 n hobi je..
tp jgn risau abg ni mmg ade sijil dlm bidang ni..
i punye pakej mock up album..2 hari (nikah dan sanding)+ outdoor..gambar 10R (byk jgk) + gambar besar siap frame lagi = RM 900..bile gmba dah siap dia siap hanta ke rumah lagi..xyah susah2 g amik..murah giler kan..hu3..sape2 area melaka kalo berminat leh contact en.badron  di talian 012-6698836.

gamba masa nikah xde dlm lappy i..masih dlm cd kawen..nnt free2 i upload k..so sape2 yg nak kawen tu..xyahla nk mbazir byk2 k..dgn bajet yg sederhana pon kita masih boleh have wonderful wedding ceremony..i mmg awl2 dah cakap xnk mbazir utk mende2 ni..so i wat survey byk tempat..then banding kan harge..sbenarnye servis mostly same je cume harge berlainan...so kene bersikap choosy sket dlm hal ni..dptkan yg terbaik dgn harge yang terbaik...ok smua..jumpe lg dlm next entry..nnt i upload kisah i g honeymoon di bali, indonesia plak k..hu3..tunguuuuu!!

Friday, March 9, 2012

Ho chi minh City

Assalamualaikum..

Hai smua..lame xjumpe kat laman sesawang ni kan..sebuk sgt la lately..biase la kan keje sbg guru ni 24/7.. ade je keje nk kene setel..ok mengarut..

sbenarnye nk share experience mase i pegi ho chi minh last month.. Ho chi minh @ saigon ni terletak di Vietnam.. ok sbenarnye idea nk g vietnam ni idea my brother..wife die keje accountant MAS so tiket free..untuk die n family die je r...kitorg ni kene la beli tiket sendiri la..so nk jimat beli tiket air asia..ngeh3..oh lupe i naek airasia ngn my mother..ni boarding pass i..cam hodoh je kan sbb i check in without luggage..smua luggage mase pegi ni abg i angkut naek flight MAS..jimat!!



sbenarnye my mom & i 1st time naek flight so mmg xreti la..tp my bro bgtau la ape nk wat n bla bla bla..bile dah boarding tu , i tgk tiket and feel relieve sbb xsmpi 1 jam pjlnn...excited gile naek flight..ha3..jakon!tp dah sejam lebey nape xsmpi2 lg ni..nmpk laut je..pastu segalanya tjwb bile pilot wat announcement "kite akan tibe di ho chi minh city jam 3.45 ptg WAKTU VIETNAM".. baru la aku tau yg waktu vietnam ni lewat sejam berbanding Malaysia ea..ha3...so pjlnn nye hampir 2 jam..

sampai je kat sane we ols check in hotel..and LAPAR..nasib baik kt area hotel kitorg duk tu ade restoran halal.. namenye VN Halal Restaurant..kitorg mkn Nasi goreng kampung 2(mcm nasi goreng kicap je rupenye)..Nasi paprik 1 , nasi putih n tomyam ayam 1..teh o ais limau 2 n ais suam 2...total kami bayar untuk mknn kami adelah RM120.00..ha3..mahal x??? kalo kat msia leh mkn 10 org..hik3..lupe nk cakap kat vietnam ni diorg terima US Dollar, Malaysia Ringgit dan Vietnam Dong. So 3hari kat sane , kitorg mkn sehari skali je mkn nasi..meal laen kitorg mkn megi n roti je..so yg nk pegi sane kene bwk stock megi n roti byk2...kalo xnk bajet shopping korg lari..ngahahahha..

3hari 2 mlm kat sini hanya diisi dgn aktiviti shopping kat bent than market dan juga night market je..niat nk pegi tmpt laen tu tbantut sbb pjlnn yg jauh..so xnk bazir mase so shopping ajelah..mmg gile2 punye shopping smpi xingat dunia..ngahahhaha..tp harge kat sane xdela murah sgt tp dah alang2 pegi abeskan jerla duit yg ade..hu3..


Ahli rombongan( dari kiri : my sis-in-law, my mother n her cucu-amani, & my bro, me-xde dlm gmbo)
my sis-in-law ni pregnant 5 months tau tp die yg paling kuat bjln..shopping dr pagi smpi mlm xbalik2..ngahahahah


buah2an kt sini sgt fresh n besar2...i dpt info bhw tnh kt vietnam ni sgt subur dan aktivit pertanian sgt maju..buah anggur pon boleh sebesar bola pingpong..ini btol2 bkn cobaan


ni budak nakal men lari2 kt airport..ngahahahahaaa

Boarding pass nk balik..he3..

posing dl kat airport vietnam ..hu3

terkidnapped budak vietnam plk bwk balik..hua3

Cuaca kat vietnam ni same je kt msia..may be suhu tinggi sikit je..ape yg menarik phatian kt sini ialah lalulintas die...jlanraya kt sane dipenuhi dengan motosikal shaja..kete sikit sgt..byk teksi je...yg laen2 smua moto..hua3...cam konvoi je skali tgk..ha3

next destination nk g singapore & beijing plak..jumpe lg nnt.. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany