Monday, November 30, 2009

SPM BIO PAPER TODAY!!!

hari ni 30hb Nov 2009 scr rasminya paper bio direleasekan..ehehee..dpd smlm lg aku bertungkus lumus berada di sekolah hingga jam 11 mlm utk menemani students2 ku..hari ni pagi2 lg aku dh ade kt skola utk memberi smgt kpd diorg..mmg muke diorg nmpk cuak abes..sbb bio kan one of the killer paper kan..tp aku still tersenyum kt diorg smpi kan TPHEA kate miss isha senyum je arini tp hati die lg ketaq dpd bdk2..ha3..seriusly mmg ketaq abes..sbb walaopun aku xmengajar bio form 5 taUn ni tp aku slalu wat slot ngn diorg so kire aku responsible jgkla ats ape2 jua yg terjadi kan..he3..p xpela kite dh usaha spjg taun ni..so redha jerla yer skurang2nye kite dh usaha yg terbaik...GANBATTE...

Sunday, November 29, 2009

the baby is gone..

entry kali ni agak menyedihkan la bg family aku.. my sis-in-law keguguran..actually not keguguran la..tp digugurkan..ini disebabkan the baby is not "there" anymore..mengikut gambar scanner tu..janin tu hanye tinggal sarung shj...may be the embryo xberkembang so pecah mcm tu aje..so kenela wat abortion kan..kalo x nnt boleh membahayakan ibu plak..semua org sedeyh sbb the baby is going to be the first grandchild in my family but may be belum ade rezeki lagi.. my sis of course la sedeyh kan tp bile dpn kami die xmenangis pon malah tersenyum sbb die xnak kitorg bersedih..tp bile die call mak die, aku nmpk die menangis tp ape nk wat kan..same goes to my brother..kalo tgk sepanjang hari smlm..die senyum je n siap wat jokes lg.."pasnih leh la kite g disneyland kt hong kong kan syg"..but , i know my bro well..cume aku yg nmpk kesedihan die yg sbnr..sbb die xkan tunjuk kt org laen kecuali aku..sbb ape2 mslh mmg die akan cari aku,,,mase otw g hospital hantar bju bini die smlm.aku teman die..br nmpk raut kesedihan die yg spnjng hari tu die xtunjuk kt org laen..die kate mmg bukan rezeki die nk jadi bapak kali ni..tp die kate naseb baek la sbb bukan keguguran tp mmg baby tu xmenjadi..so watpe la nk simpan..di situ aku nmpk abg aku dh semakin matang..die xtunjuk ksedihan die dpn bini die n mama..sbb die tau kalo semua sedeyh sape nk ceria n happy kan org laen..congrats bro sbb keep make ur wife smile till the end..ape2 hal pon i wish u all the best la ye..mungkin kali ni the baby is not yours but there will be lots more chances for both of u..InsyaALLAH..he3..

Thursday, November 26, 2009

MJ's medley..

Mase duk layan website gosip terjumpe something yg menarik..Sorg mamat ni (muke yg comey) name Sam Tsui nyanyikan lagu MJ secara medley yang aku rasekan sgt menarik n sedap..sebabnyer die nyanyikan secara harmoni yg sepatutnye 6org tetapi die sorg je nyanyi..superb kan..meh dgr die nyanyi..best beb..


video

Wednesday, November 25, 2009

yuhuuuuuu...i'm freeeeeeeeeeeeeeeeeeee

arini last day aku keje utk tahun 2009...yehaaaa...selamat tinggal tahun 2009 dan selamat dtg tahun 2010.. semoga tahun yg akan datang nih akan menjadi lebeyh baek dari segi kerjaya dan juga kehidupan..Azam aku tahun dpn agar aku dpt belajar lebeyh byk ilmu drpd akak2 senior supaya aku jadi lebeyh berkaliber dan berwibawa lg..he3..n xlupe jugak jutaan terima kasih utk semua warga jbtn Sains yg byk beri tunjuk ajar dan teguran membina utk menjadikan aku lebeyh baek dpd sebelumnya...Terima kasih byk2..



warga jabatan Sains

(I'm gonna miss u all my dear friends)

Sunday, November 22, 2009

Currently watching "You're beautiful"

Hu3...weekend aku this week aku abeskan dgn tgk drama korea..dh lame sbenonyer xlyn cite korea disbbkan oleh kesibukan keje n smpi xupdate cite ape yg best..so baru2 ni arynn(my roomate mase kt usm dl bg info kt aku yg cite ni best..) so aku ape lg pulun download kt d-addicts gune limewire ...mmg thumbs up la cite ni..hero die ensem n heroin die cumel..sgt best..skrg ni aku baru je tgk smpi episod 6..ho3..sgt cepatkan..aku mmg camtu kalo dh suke cite tu snggup xtdo mlm utk habeskan tgk..xsabar rasenyer nk tgk episode last cite ni...wahai encik limewire tlg la donlot cpt sket yer...xsabo dh ni..hu3..pd kwn2 yg lom tgk lg.ni aku bagi korg tgk sket sedutan dpd cite tu..lagu ni paling best dlm cite ni..layanzzzz


video



Saturday, November 21, 2009

Shopping??? I like....

hu3...i feel so refreshing..knape???arini aku g shopping..hu3..dari dl lg aku dh nmpk yg aku ni mmg kaki shopping..tp sejak aku keje ni gejale ni smakin berleluase..ape yg aku nk n berkenan mesti aku beli..yerla dl kalo nk something kene mintak parents beli..so slalu pk mende tu mahal ke x untuk dimintak..he3..tp skang kalo mahal pon aku xkire dah...gasak je..kumpul duit utk beli...tp alhamdulillah sejak aku keje ni aku beli semua mende pakai duit sendiri..owh berbalik pada cite td...aku g jusco ngn mama pagi td after membayar ansuran kete kt ambank..saje menuju ke jusco sbb last week dpt msg dr jusco sbb ade sale utk Jcard member...hu3..walaupon cume 15% diskaun tp still rase berbaloi-baloi..aku beli 2helai baju n sepasang heels..baju utk mama n xlupe suar pegnen utk my sis-in-law since die merungut perot die sakit pakai suar yg ade butang so td aku nmpk suar yg ikat pkai tali..so senang cerut je..hopefully xsakitla nnt..oleh sbb papa xikot so xde ape beli utk papa..bukan xnak beli..my pa nni cerewet sket..ade je yg xkena nnt..sempitla..besar sgtla..so tunggu die ade nnt br beli..n sorry my bro , i've bought nothing for u..sbb abg pon cerewet(same je ngn papa)..hu3..sgt best shopping td sbb aku baru je gaji...n funniest thing pagi td papa cakap aku tipu die..sbb mase die g beli bekpes die g tgk duit die kt atm..tp gaji xmasuk lg..ha3..aku cakap serius gaji aku dh masuk 19hb..siap tunjuk slip gaji lg..ha3..sorry papa..maybe gov lmbt sket kali ni,.majikan kite xsame..i keje ngn mara...hu3..anyway..sape2 yg xjenguk Jusco lg tu...pegila..sbb esok (22hb nov) last day Jcard privilege..nnt rugi woooooo..hu3..(ni jusco kene bg aku komisyen sbb promote sale die..he3)

seluruh store ade diskaun...leh gile aku kalo mcm ni slalu...hu3

Friday, November 20, 2009

Cuti skola bermula~

Hari ni last day skolah bagi semua students..seronoknye mereka..mereka yer..aku belom bebas lg..ha3...next week kene keje lagi semggu utk settle kan semua keje...supaya dpt cuti dgn tenang..hik3..bagus jugak sistem mcm ni kan..sbb bile cuti nnt xyah pk lgsg psl keje skola..semua laporan aku dh siapkan mggu ni..so next week aku nk siapkan tande PEKA form 2 n form 4 yg langsung aku xsentuh langsung,,hu3...



lebeyh kurg mcm ni la meje aku kt opis..ha3...smpi xnmpk org dah..hik3

Thursday, November 19, 2009

Form 5 Farewell Dinner


Hari Jumaat lepas (13 Nov 2009), MRSM Terendak mengadakan Farewell dinner utk budak2 form 5..yela kan pas SPM entah bile lagi dapat jumpe diorg lagi kan..manela tau ade di antara mereka yg akan fly ke mane2 nnt..oleh sbb aku nih form 5 homeroom advisor..so aku dijemput same meraikan mereka2 ni...so aku just nk share pengalaman dinner aku mlm tu..as usual dh name pon dinner, student2 akan melaram la..hebat2 outfit diorg mlm tu..oleh sbb aku n Asmah xnak kalah ngn student, kitorg decide melaram abes mlm tu..ha3..kitorg siap g make-up kt kedai tau..even cekgu2 laen bese2 je..mungkin sbb diorg dh bese ngn majlis2 mcm ni..yg aku n asmah ni baru first time menghadiri dinner dgn title "cikgu" sgtla excited so biarla org nk kate ape..ade aku kesah????wakakakaka..so sini ade sket gambo nk share ngn korg..hu3

Ingin aku clarify kat sini..ini adalah gambo taim aku g dinner k..bukan majlis pertunangan or kawen ke hape ke..(korg saje je kan nk jatuhkan saham aku..aku masih single n available tau..wakakakakkah)

nyum3..

Lastly, thanx to kak izan n kak loli yg touch up kan muke isha..mmg berbaloi-baloi la..credit to both of u la..hu3..(thanx sgt2 kt kak izan yg sanggup bg pinjam accessories kt kami..hu3..really appreciate it..lenkali bg pinjam lg ye..hu3)

Wednesday, November 18, 2009

Happy Birthday kak wanie...

Entry kali ni ditujukan khas buat kak wanie..
Tanggal 17 Nov 2009, genapla ** tahun umo kak wanie..(umo dirahsiakan atas sbb2 keselamatan..sbelum aku disiku oleh kak wanie..hu3)

Happy birthday kak wanie..
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..

semoge sentiase berbahagie di samping hubby n baby rizq..(n also next next next next next next baby...hu3)


fuiyooooo...besar giler lilin tu..hu3

tiup2..(mase ni kak wanie xlarat nk pdmkan lilin tu..api besar sgt..ha3)



walaupon pd mulenyer entry ni tribute to kak wanie..tp xkan meriah kalo aku xenterprem..wakakakakah.. scientists wearing bj keparat..eh silap bj korporat..hu3

The battle begins~

ohooooo...Today is 18th November 2009...tarikh keramat bagi semua pelajar Tingkatan 5 seluruh negara kerana menduduki peperiksaan SPM yg bakal menentukan hala tuju hidup mereka..As for my homeroom E5B..Gudlucksssss...Xlupe juge pd semua students form 5 MRSM Terendak...Semoga berjaya..Jawabla dgn tenang yer...Miss doakan kamu semua berjaya...Amin..

My beloved Homeroom E5B

Monday, November 16, 2009

testing2 123

ha3..i'm start blogging...saje utk mengisi mase lapang..tp masih terlalu baru n baru nak belajar...pada sape2 yg hebat...bgla tunjuk ajar kt saye ni...hu3..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany