Sunday, November 29, 2009

the baby is gone..

entry kali ni agak menyedihkan la bg family aku.. my sis-in-law keguguran..actually not keguguran la..tp digugurkan..ini disebabkan the baby is not "there" anymore..mengikut gambar scanner tu..janin tu hanye tinggal sarung shj...may be the embryo xberkembang so pecah mcm tu aje..so kenela wat abortion kan..kalo x nnt boleh membahayakan ibu plak..semua org sedeyh sbb the baby is going to be the first grandchild in my family but may be belum ade rezeki lagi.. my sis of course la sedeyh kan tp bile dpn kami die xmenangis pon malah tersenyum sbb die xnak kitorg bersedih..tp bile die call mak die, aku nmpk die menangis tp ape nk wat kan..same goes to my brother..kalo tgk sepanjang hari smlm..die senyum je n siap wat jokes lg.."pasnih leh la kite g disneyland kt hong kong kan syg"..but , i know my bro well..cume aku yg nmpk kesedihan die yg sbnr..sbb die xkan tunjuk kt org laen kecuali aku..sbb ape2 mslh mmg die akan cari aku,,,mase otw g hospital hantar bju bini die smlm.aku teman die..br nmpk raut kesedihan die yg spnjng hari tu die xtunjuk kt org laen..die kate mmg bukan rezeki die nk jadi bapak kali ni..tp die kate naseb baek la sbb bukan keguguran tp mmg baby tu xmenjadi..so watpe la nk simpan..di situ aku nmpk abg aku dh semakin matang..die xtunjuk ksedihan die dpn bini die n mama..sbb die tau kalo semua sedeyh sape nk ceria n happy kan org laen..congrats bro sbb keep make ur wife smile till the end..ape2 hal pon i wish u all the best la ye..mungkin kali ni the baby is not yours but there will be lots more chances for both of u..InsyaALLAH..he3..

3 comments:

ARYN said...

sabarlah yek. ALLAH tau apa yg terbaik untuk semua :)

farhana rahim aka paan said...

semoga Allah melimpah ruah rezeki buat kakak ipar dan abg icha.. :)

Noorisha Musa said...

AMINNNNN...thanx dear..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany