Monday, August 13, 2012

HoNeYmOoN!!

Assalamualaikum ols!
ok seperti yg dijanjikan entry kali ni isha akan post ttg my honeymoon aritu..
xnak pjg cte jom kita ke Bali..hu3

tarikh : 5-8 Julai 2012
destinasi : Bali, indonesia

kitorg bertolak dpd LCCT jam 9.30pagi n sampai ke Denpasar airport jam 12.30tghari..+-3jam la perjalanan...smpi sane tros amik taxi ke tmpt penginapan kami iaitu Taman Suci Suite and Villas..cantik btol tmpt ni tau..sgt exclusive..bilik yg besar dan cantik..bilik kami pula berhadapan dgn swimming pool..best giler..FYI, hotel2 kat sini paliing tinggi pon 3tingkat je..so hotel ni cume 2 tingkat je..kami dpt tingkat bawah...tempat ni rase nyaman dan redup je sbb kat dlm kawasan hotel ni byk pokok2..ni gmbar bilik kami dan juga hotel..

ni lah bilik kami..


toilet die open..ha3..soooo romantic...kui3

haaaaa...swimming pool dpn bilik je..bangun pagi2 tros je terjun kolam..kwang3

mmg best tau hotel ni..so lps ni kalo ktorg nk dtg bali lagi..tetap nk g hotel ni..sbb sgt2 suke tmpt dan suasana nya...hu3...ok kos utk 4hari 3mlm kat sini ialah 180USD..kalo tukar dlm ringgit +-RM600 la..murahkan utk suite room mcm ni..sgt berbaloi..siap dgn breakfast tau..so dun worry kat sini mknn halal utk dimakan..bagus3..

ok habes cite ttg hotel..cte tmpt menarik plak..kt sini mostly ktorg byk pegi melawat temple die sbb temple yg unik dgn ukiran steel bali nye.. ni ade sket gmba..kalo nk share smua smpi esok pon xsiap..ha3..




alamak gambo kat pantai xde dlm lappy plk..xpela maybe next entry k..hu3.. ok kos keseluruhan mase g bali ni kitorg bawa rm2000 je..ini tmasuk bayar hotel,mkn,shopping dan jalan2...mmg lebih dpd cukup ea..mknn kat sane murah2 n sedap2...tapi kene hati2 ea takot mknn xhalal...tp dun worry byk je kedai mknn islam yg halal..mase jln2 supir kami mmg bwk ke tempat mknn muslim..sy yakin mkn kat sane bile restoren diorg ade sijil halal mcm yg ade kt msia ni yg dikuarkan oleh kerajaan indonesia..satu lg nk pesan, kalo g shopping tu simpan sket ea utk airport tax sbb airport tax indonesia xmasuk dlm harge tiket ea..airport tax die 450ribu rupiah seorg...lagi satu hati2 ngn taxi sane..bargainla utk best price..n mostly byk yg suke tipu harge...so pandai2la ea..satu lagi, kat bali ni byk gune rupiah dlm segala urusan..i yg xtau ni bwk dlm USD...last2 kene tukar dlm rupiah..hu3..


smoga bjumpe lagi dlm next entry ea..byk lagi gmba sbenarnye..skit2 sudahla ea...seronoknyer honeymoon di bali..nk pegi lagi lah..hu3...ok bye3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany