Thursday, December 13, 2012

My husband's new hobby

Assalamualaikum wbt..
seperti yg dijanjikan ... taraaaa...entry baru setelah berbulan xhapdate...kui3
kali ni nk cite psl hobi baru hubby sy..
ok baru2 ni , hubby sy telah menambahkan hartanya ( tetapi mengurangkan simpanannya) dgn membeli sebuah motorsikal baru... motor je??? jeng3...

ook kali ni my hubby beli motorsikal DTM 200..alaaaa yang ala2 azroy dlm cte gila2 remaja tu...ermmm pd mulanya sy xbersetuju nak membeli tu tapi disebabkan my hubby ni teramatlah minat dgn dunia motorcross ni..so relakan jela kan..


ni la motornya..dah modified sket2

motor ni mmg best sbenarnya (sy pn dah tersuke)..
dgn 200cc ni my hubby leh speed 160km/h (ni naek 2 org tau..kalo sorg lebih lg)
kalo nk compare motor ni xlah laju sgt..sbb motor ni bkn utk speeding sbenarnye..
hubby join club  n ikot aktiviti2 club..antaranya join konvoi..autoshow..msuk trail (masuk utan trn bukit naik bukit)..byk lg la sambil menambah kenalan baru disamping btukar2 pandangan dan jualbeli brgn motor dgn harga yg murah..

g ronda2 kt PD (lokasi: dpn Corus Hotel, PD)

so sape2 bminat leh la g survey kat kedai motor ea..
harga die around RM8k-9k cash..
and sblum beli tanye dl ade rebet tak..
sbb motor ni dpt subsidi kerajaan rm500..
kedai yg hubby beli ni ade subsidi (sape yg area mlk leh tanye sy kdai ni kat mane k)..tp ade kedai kate xde..(tp sbnrnye ade..maybe tokei kedai masuk poket je) hu3..

sejak beli bulan lps..hubby dah bwk saya merate tmpt dgn motor kesygnnya ni..and also dah berabes byk duit utk motor n accessories nye..helmet yg dipakai ni dpt free(goggle beli kt club)..biasenye hubby shopping brg2 motor kat Jln Sentul, KL..tmpt ni sederet kedai ni smua jual brg motor..so mmg harga berlawan2 la kn...aritu hubby belikan saye jaket n helmet,then die beli kasut waterproof n knee guard..habes rm1k..perghhhhhh mahal nye brg2 ni..so sape2 yg bminat nk pakai motor ni kene ready juga duit yg byk..hu3..sbb hubby dah tukar ekzos n mcm2 lg..pasnih nk masuk sportrim plak...snggup berabes la hubby i ni..xpela layankan jerla...hu3..tp ade kebaikannya jgk..skrg ni hubby kalo nk bwk sy bjalan suke naik motor..so jimat duit tol ngn minyak..best3..tp yg xbest bile ujan basah k..ha3..oklah smpi jumpa lg..daaaaaaaaaaaa

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany