Tuesday, January 19, 2010

It's hiking time..


Hye dear..entry kali ni aku nk cerita psl aku g hiking weekend aritu..ari ahad tu aku, eddy, firdause and ustaz azari sepakat utk g hiking kt Gunung Datuk, Rembau, Negeri Sembilan..So kitorg bertolak lebeh kurg kol 8lebeyh la..beriyer aku kuar umah kol 7 tp last2 lmbt gk pegi..hu3..so perjalanan ke sane tu dpd MRSM Terendak xjaoh pon..estimated time around half an hour la..Ok sikit info psl Gunung Datuk ni..ketinggian gunung ni 2900m..ade kwsn air terjun utk mandi manda..mmg mencabar giler la nk daki gunung ni..smpi aku muntah2 la disebabkan oleh perubahan altitud..erkkkk..ermmmm malas nk cite byk ..meh tgk gmbo.he3..


kat sini ade air terjun tau


tayang beg..

haaa...sje je la kan nk sabotaj aku..



ni before bertolak

so kalo sape2 yg berminat nk daki gunung datuk ni..pegila try..mmg adventurous giler..so kene ade stamina yg tinggi..tp jgn lupe register dl tau..manela tau kalo2 ape2 jadi kt ats nun leh la org detect kan..so kene bayar rm3 je utk register..sgt murah kan..berbaloi2..so jgn lupe mencuba k..

7 comments:

dinie syafira (; said...

seronok kan hiking tp mmg pnt lah.dinie pun pnh pegi dlu kt perak waktu kem sains.mmg serius pnt.

ARYN said...

sejak bila ko pkai hand socks ne.hehehe

Noorisha Musa said...

dinie:mmg seronok tp penat giler..
ble nk trn tu kalo bole nk soh org dukung je..ha3
aryn:tu bukan hand sock la.tu inner..hik3..aku ni skrg nk menuju ke jln kebaikan..br nk mule bjinak2 utk mjadi manusia yg lebih baek..hik3..lgpon aku risau nyamuk byk kt utan..tu sbb pkai camtu..hua3

S.tia Aisar said...

mm. air terjun tu nmpk sangat pelik la~btul ke air trjun?

Noorisha Musa said...

betol aisar..
tu die wat benteng supaya air lebeyh dalam..kalo x cetek je air die..air terjun kecik je..

smiley said...

weyh sha....ko tgk ape tuh? memule aku tgk pic tuh aku igt ko tgk map...tp bile tgk balik...cam takde paper pun...ke ade map yg aku tak nampak?hahaha

regards,
Triplesmiley

Noorisha Musa said...

kuang ajaq la tu..
aku muntah2 la taim tu..
eeeeeeee....sabar je la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany