Friday, January 1, 2010

Happy New Year ols...

hari ni 1 january 2010..ape ade ngn tarikh ni???(dr.sheikh muszaphar shukor tunang arini...uwaaaaa..jejaka idaman malaya udah not ebelebel la...erkk larik topik plak..hu3..anyway congrats dr.SMS n dr.halina..both of u looks good together)..of course tahun baru la kan..bile sebut je tahun baru..org akan tanye ape azam tahun baru..hu3,.actually aku ade byk azam..xkire la tahun baru ke tahun xbaru ke..aku peduli ape..bg aku bile kite rase nk buat 1 bende tu..xyah nk tunggu tahun baru..bile rase nk buat n patot buat..so buat je..he3..yerlakan org sibuk berazam sempena tahun baru..mcm la azam tu tercapai..dh tau azam tu xkan tercapai..knape nk berazam plak kan..wat sakit ati je..hu3..mungkin ade org kate aku negatif..nope..sbb positif la aku rase xperlu azam tahun baru ni..sbb bile kite rase nk berubah..so kite berubah..xyah nk tangguh2..ye x?hu3..tp walau camne pon bile org duk sebuk2 tanye, aku akan jwb la supaya org xsakit ati or marah...jwpn aku klise..hik3..tahun ni aku nk jd org yg lebih baek dpd tahun lepas..p aku xtaula aku ni smakin baek or worse..hak3..whatever..
Ermmm...and bile tahun baru..org sebuk nk celebrate tepat jam 12 mlm..konon menunggu n mengira2 detik masuknye tahun baru..bagi aku plak mende2 ni semua mengarut (negatif lg..hak3)..sebuk je bersengkang mate semate2 nk terjerit2 n terlolong2...dpd sambut new year ni ade lg bagus korg kire detik 12mlm sambut merdeka ke..(kalo smbut merdeka aku leh terima lg la..tp smbut kt umah jerla)..Sbb bg aku ini bukan budaya kite..elok ke prangai macam tu..kompom2 la anak2 dara kuar smpi lewat2 mlm..pastu kalo jd ape2hal..sape yg susah??pastu salahkan mak bpk xcontrol anak..aishhhhh..mungkin aku berfikiran kolot n kuno sket..tp mmg aku diajar oleh mak bpk aku spy xkuar mlm2 kecuali ats urusan keje atau perkara2 yg xdapat dielakkan..mungkin masyarakt skrg memandang enteng mende2 gini kan..entahla..tepuk dada tanye selera...sendiri mau ingatlah kate org..hu3...dan mlm td dikala org sebuk2 g celebrate..aku pon nk cakap gk aku celebrate gk..tp aku celebrate dgn cara aku..berada ats katil dlm bilik sendiri..hu3..dan bile tepat jam 12..aku pon wish diri sendiri happy new year icha..then tdo..ha3..itu je yg mampu aku lakukan utk smbut new year..tdo lg bgus dpd aku buang mase dpd buat something yg xmdtgkan faedah..
he3..tp xkesahla kan sape2 yg nk smbut tu..aku xpernah pandang negatif or ape2 la..bg aku itu hak masing2..aku xleh nk larang..tp pleasela utamakan keselamatan..jgn pk nk enjoy je..kene pk jugak ttg org yg tersyg..btol x??mak bpk risau kt umah bile ank2 xbalik2..aku ni sbb pk mak bpk la xwat mende2 mcm ni..sbbnye even kalo aku kuar mkn ngn kwn2 pon..hp aku xkan henti2 bunyi msg slagi aku xbalik..(walaopun mase tu br kol 8mlm..kalo kol 12 aku xbalik mau meletup hp aku dek asek bunyi je..ha3)..sbbkan kasih syg family aku rase aku mjadi seorg ank yg baek kerana xmo menyusahkan n merisaukan org tua..hik3(puji diri sendiri la plak kan...aku punye ske la..hu3)
ape2pon..Happy New Year semua...suke duka 2009 jgn dilupakan tp jadikanlah kenangan, sempadan dan peringatan utk menempuh tahun 2010 plak..spy tahun 2010 akan menjadi lebih baek dpd tahun sebelumnye...he3
psstttt.. kalo ade sape yg terguris bace tulisan aku ni..aku mintak maaf byk2 yer..

4 comments:

Siti Nurfazilah said...

hehe..wpon da agk lmbt tp ak nk gak bg respon;)..u r absolutely rite icha..i agree with u..lebey baek dok umah tdo drpd p melolong pastu tesekat kt jln raye sbb jam..menyusahkan ak yg nk p sg nibong je mlm thn br tu..ak jln kaki taw p terminal sg nibong sbb rapid xley jln..jam terok gle..ni sume sbb org2 nk celebrate thn barula..uhuhu..sori2..sesape jgn terase;p

Noorisha Musa said...

hek?
ila..mlm2 tahun baru tu ko nk ke mane?
siap g sg.nibong lg..balik kg ke?

Noorisha Musa said...

hek?
ila..mlm2 tahun baru tu ko nk ke mane?
siap g sg.nibong lg..balik kg ke?

Siti Nurfazilah said...

ha'a..blk umah le ct thn br;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany