Tuesday, April 16, 2013

Cuti2 di Cameron Highlands

Assalamualaikum wbt..

Entry kali ni berkisar ttg our short trip ke Cameron Highlands sempena cuti Melaka bandaraya bersejarah semalam..(15hb April 2013).. 

Disebabkan hubby keje hari sabtu, so sy ngn my papa n mama gerak dl ke shah alam ke rumah abg sy..sbb g awal krn nk attend my friend's wedding..so hubby menyusul after keje..mlm br smpi shah alam..

so kami bertolak ke CH around 9.30 am..smpai kat sane dlm kul 12lebey..smpi2 je sy duk bising sbb CH is no longer cool like before..ke sbb tghari..so sy diamkn aje.. so kami g r mkn aiskrim..tempat wajib kami pegi bile ke CH ni..he3..name kedai Glory 78 Steamboat Restaurant and Snack Place..ape yg best kat sini??? Taaraaaaaa... setiap kali dtg mesti order ni..ha3..kat sini ade gk mknn lain mcm steamboat dan masakan panas yg laen...tp misi utama ialah mende2 ni.hu3

from left: Fresh strawberry drink , fresh strawberry sundae and banana split..
after mkn2, kami ttros ke hotel yang dah sy tempah thru Asiaroom..Country Lodge Hotel.. book online so dr harge RM98 je..murahkan...may be sebab check in ahad da kire weekday..lgpon book online besenye lebeyh murah..hu3..hotel ni mmg strategik sbb berada ditgh2 area brinchang..hu3..

Kenapa sy pilih CH utk bcuti..sbb cuaca yg sejuk..tp agak kecewa sbb CH skrg xsesejuk mane..alahai..sgt frust..xtaulah nape kan..hmmm lps ni xnkla g CH lg..Genting lg sejuk rasenye..hik3..tp seronokla membeli strawberry dan lain2...hope sy xserik utk ke sini lg..ha3..smg jumpe lagi..bye2

tgkla suhu CH aritu..its 27..hermmm patotla xsejuk..keh3

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany