Wednesday, June 5, 2013

My husband's DTM200 Scrambler

Assalamualaikum wbt..
Entry kali ni isha wat khas utk pencinta motor scram..sbb isha tgk entry utk motor ni kt blog isha ni sgt hit..beribu2 pembaca bace entry isha ttg motor scram yg pernah  isha buat dulu..so kali ni kire smbungan sikit la..hu3
ok..husband isha mmg minat bab motor ni..abes semua di modified nye..mmg jadi lebih menarik la kan..actually da lame die upgrade kan scram die tp isha xpost kat sini..nk tgk sebelum dan selepas die modi??ok layan gambar..cakap byk pon xguna kan..ha3..

ok..ni mase mula2 pakai..semua pon standard..hu3

kemudian, masuk decal Garfield..ha3..and rim dikalerkan 

Kenape garfield?? ini my idea sbb hubby nak kartun  yg kaler oren  matching ngn motor katenyer...ok..design semua hubby buat sendiri k..lame gkla die cari idea nk wat gini and then hantar print kt member..soh member die final touch up n taraaaaa..nilah hasilnya..and kalau nak tau, motor hubby ni penah menang acara decal terbaik kat Pertandingan di Port Dickson... ini Champion punya..hua2



masuk sportrim plak

Ni sportrim bukan DTM punye ea.kalau xsilap ni Yamaha FZ punye..Fit in tapi kene modify sket...And sportrim ni hubby pasang sendiri..modify sendiri...akhirnya dapat masuk dan ngam dgn DTM..Hebatkan hubby isha...hu3 ..

ok..kaler kasi tukar..ni lah hasilnya..menarik bukan

Memang duit abes banyak dah kat motor..tp ni la orang kate kepuasan kan?? sanggup berhabis demi kepuasan sendiri..tapi rasenye hubby byk jimat sbb semua pon die buat sendiri..mcm modi sportrim, repair , servis , spray sportrim..kawan2 duk puji hubby buat cantik dan kemas..hu3..tiap2 minggu ade je die buat utk  motor.. katenye kalao soh kedai buat die xpuas hati, so smua pon buat sendiri..so sape2 area melaka, kalo minat nak modify scram, leh contact2 kami..harga boleh runding..sbb kami buat kat belakang rumah je..hu3..

Hubby rajin join mane2 acara and konvoi..and biasenye hubby bwk isha same2..so kalo sape2 terserempak ngn Garfield 44 ni(rasenye kat melaka ni hubby nye je decal garfield)...pon pon je hello2..hu3..oklah smpi jumpe lagi..Salam 1 Scram!

1 comment:

Azhafizah Md Nor said...

bestnye pergi krabi.nice view :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Designed by Lena Graphics by Melany